ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Første gudstjeneste på to år etter IS-invasjon

I august 2014 stilnet kirkeklokkene i Qaraqosh, da IS-styrker rykket inn og jaget innbyggerne på flukt. Søndag kunne igjen kristne feire gudstjeneste i den nordirakiske byen.

ANNONSE
ANNONSE

BILDER

Et krusifiks og et bilde er plassert på det ødelagte alteret i Den ubesmittede unnfangelseskirken i Qaraqosh nær Mosul i Nord-Irak.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters/NTB scanpix
Vis bildetekst

Irakiske prester kunne søndag for første gang på over to år gi nattverd til en liten menighet i den kristne byen Qaraqosh, som nylig ble frigjort fra IS.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters/NTB scanpix
Vis bildetekst

Etter to år og tre måneder i eksil kunne den syrisk-katolske erkebiskopen i Mosul, Yohanna Petros Mouche, feire nattverd i katedralen i Qaraqosh.

Foto: AHMED JADALLAH
Vis bildetekst
Nyhet

Det var den første gudstjenesten i Qaraqosh på over to år, etter at ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) ble drevet ut av den irakiske hæren i forrige uke. Byen er også kjent under navnet Bakhdida.

Kirkeklokken borte.

Heller ikke søndag lød kirkeklokkene for den lille gruppen kristne som kunne feire nattverd i Den ubesmittede unnfangelseskirken, katedralen som tidligere kunne samle opp mot 3.000 mennesker til gudstjeneste.

Store deler av kirken og inventaret er rasert og brannskadet av IS. Orgelet er knust, klokketårnet ødelagt og kirkeklokken tatt ned og fjernet.

Qaraqosh

  • Qaraqosh var tidligere en av de viktigste kristne byene i Irak. Byen er også kjent som Bakhdida.
  • Før IS erobret Qaraqosh i august 2014, hadde byen 50.000 innbyggere, der nesten alle tilhørte den syrisk-katolske kirke.
  • Den assyriske byen ligger på Ninivesletten i Nord-Irak, 32 kilometer sørøst for Mosul. Ligger i samme område som de gamle assyriske hovedstedene Nimrud og Nineve.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer