Nyheter

Foreldre
 kuppet 
menighetsrådet

Første punkt på listen er å åpne den populære barnehagen 
i menigheten, som ble lagt ned i år.

Med 1.262 stemmer er foreldre-blogger og overlege ved Universitetssykehuset i Oslo, Thorbjørn Brook Steen, overlegen valgvinner i menighetsrådsvalget i ­Ullern sokn. Han er glad, men overrasket.

Ullern menighet var én av fem menigheter der det ble stilt to ­lister til menighetsrådsvalget forrige helg.

– Vi samlet ti inspirerte og ­engasjerte mennesker for å se hva vi kunne gjøre for å skape en mer åpen og inkluderende kirke. At vi i folkelisten fikk seks av ti plasser i rådet er fantastisk, sier Steen.

Foreldreopprør

Det vakte­ sterke følelser blant Ullern-­beboerne da menighetsrådet i bydelen bestemte seg for å legge ned den populære menighetsbarnehagen Knerten som etter 37 år hadde blitt en viktig ­institusjon i bydelen. Foreldrene fikk beskjed rett før vinterferien i ­februar i år – akkurat tidsnok til å rekke søknadsfristen til barne­hageplass 1. mars.

– Mange i alle aldre er lei seg for beslutningen, og nå ringer vi rundt for å få på plass en alternativ liste til nytt menighetsråd, sa tvillingpappa Øystein Aurlien i april.

LES OGSÅ: Foreldre frykter Gud forsvinner fra skolen

Lover oppstart

– Og nå blir det barnehage i menigheten igjen?

– Ja, vi skal starte opp barne­hagen igjen og jobbe for en ­utvidelse og fornyelse av Knerten­. Det valgløftet vil vi holde­, sier Thorbjørn Brook Steen.

Foreldrene reagerte på det de kalte en hastebehandling hvor de ikke hadde muligheten til å klage.

– Denne typen saksbehandling er ikke Ullern menighet verdig, og det er vanskelig å se at ikke alminnelige krav til saklighet og ryddighet rundt en nedleggelse skal gjelde også her, sa en annen engasjert forelder Halvor Manshaus i mars.

Styreleder i mindretall

Den sittende lederen av Ullern ­menighetsråd Stig Aspelin, som var menighetens foretrukne kandidat, fikk 874 stemmer og er sikret en plass i menighets­rådet også neste periode, men han vil ikke lenger høre til flertallet. Aspelin ønsket ikke fortsatt barnehagedrift.

LES OGSÅ: Vil tvinge språksvake til barnehagen

– Saken er godt utredet og behandlet i tre påfølgende ­menighetsråd. Både foreldre og ansatte har uttalt seg. Menighetsrådet anser ikke barnehage for å være blant kjerneoppgavene i vår virksomhet, uttalte Aspelin i vår.

Kveldsgudstjenester

For Thorbjørn Brook Steen og de andre kandidatene på «Folkelisten på Ullern» er det viktig at kirkene i bydelen skal være åpne og inkluderende.

– Vi ønsker å fylle benkeradene rett og slett. Vi vil åpne for flere kveldsgudstjenester og få med dem som ikke har mulighet til å komme i kirken til vanlig, sier Steen, som sier de nå vil sette seg ned med prestene og legge en plattform for det videre arbeidet.

– Ullern er kjent for å være ­inkluderende for ungdom. Og det er kjempeflott og noe vi selvsagt vil videreføre, men vi trenger mer åpenhet og engasjement, sier Brook Steen.

Stig Aspelin ville ikke kommentere valgresultatet.

Kristin Fredriksen, 
Dagsavisen

kristin.fredriksen@dagsavisen.no

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter