Nyheter

Flyktninger vil nå Østerrike til fots

Opp mot 1.000 mennesker, voksne og barn, noen med rullestol eller krykker, andre barføtt, går den 170 km lange veien fra Budapest.

Bilde 1 av 3

Bildene av flyktninger som vandrer langs veien i tusentall går verden rundt. Hovedgruppen er syriske flyktninger og migranter som er nektet å reise med tog fra Budapest, i Ungarn, til Østerrike. Fredag bestemte de seg derfor for å gå den lange veien til fots, det skriver avisen The Guardian.

Tror på endring

– Europa har sviktet i å gi fristeder til de menneskene vi ikke kan hjelpe i nærområdene, sier Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen, til NRK.

Selv om flyktningsituasjonen nå er svært alvorlig, er han positiv og tror på endring i den europeiske flyktningpolitikken.

– Tidligere har vi gjort for lite for sent og folk har snudd seg bort. I sommeren har opinionen våknet og kanskje kan vi nå få en felles europeisk innsats for å kunne ta i mot fler. Samtidig som vi øker innsatsen med å hjelpe Syrias nærområder, sier Egeland til kanalen.

LES OGSÅ: Her hjelpe nordmenn flyktninger

Foreslår luftkorridor

Tsjekkia og Slovakia foreslår nå å åpne en jernbanekorridor for syriske flyktninger mellom Ungarn og Tyskland, skriver NTB.

Forslaget ble lagt fram samtidig som lederne i den såkalte Visegrad-gruppen, Tsjekkia, Ungarn, Polen og Slovakia, avviste tanken om et EU-kvotesystem for å fordele flyktninger mer rettferdig mellom landene. De fire møttes fredag i Tsjekkias hovedstad Praha.

Den tsjekkiske innenriksministeren Milan Chovanec foreslo å opprette en flyktningkorridor «hvis Berlin og Budapest er enige».

LES OGSÅ: «Vil engasjementet vare»

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter