Nyheter

Flere titalls unge migranter bor fortsatt i «Jungelen»

Frankrike og Storbritannia krangler om hvem som har ansvaret.

Bilde 1 av 3

Om lag 100 unge migranter oppholder seg fortsatt i restene av migrantleiren «Jungelen» ved Calais.

Bulldosere fortsatte fredag morgen å fjerne restene av migrantleiren, som ble tømt tidligere denne uken. Imidlertid befinner rundt 100 unge migranter seg fortsatt i leiren. Og hva som skal skje med ungdommene, har ført til ordkrig mellom Frankrike og Storbritannia.

LES OGSÅ: Her begynte tømmingen av «jungelen»

Overrasket

Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve avviste torsdag kveld en uttalelse fra sin britiske motpart Amber Rudd om at barn og unge som er igjen i leiren, må bli «forsvarlig beskyttet».

– Disse personene hadde planlagt å emigrere til Storbritannia, heter det i en felles uttalelse fra Cazeneuve og Frankrikes boligminister Emmanuelle Cosse.

Ministrene uttrykker «overraskelse» over Rudds uttalelse, og sier Frankrike «har oppfylt sine forpliktelser ut av solidaritet, uten å vike unna sin plikt».

LES OGSÅ: Brende besøker urolige Etiopia

Uklart hvem sitt ansvar det er

Også før migrantleiren ble tømt denne uken, har Frankrike og Storbritannia diskutert og forhandlet om hvem som skal ta ansvar for leirens unge beboere.

Om lag 1.500 unge migranter og barn som bodde i «Jungelen», er blitt flyttet til en midlertidig leir i nærheten av Calais. Storbritannia har på sin side så langt tatt inn 274 unge migranter, og britiske myndigheter gjennomgår nå søknadene til flere hundre andre.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter