ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Fattigdom tvinger kvinner til å sterilisere seg

Unge kvinner står i kø for å sterilisere seg i det kriseherjede Venezuela. Regimet til president Nicolás Maduro vakler etter voldsomme protester i gatene.

ANNONSE
ANNONSE

BILDER

Sterilisert: Lisibeht Martinez (30, til venstre), steriliserte seg for et år siden. Tobarnsmoren er her sammen med barna som leker i et badekar i hagen utenfor hjemmet deres i Los Teques i Venezuela.

Vis bildetekst

Operasjon: En kvinne ligger på operasjonsbordet på et sykehus i Caracas for å bli sterilisert. Stadig flere tar dette valget fordi de ikke har råd til å få flere barn.

Vis bildetekst
Nyhet

– Jeg tenkte jeg ville ha opptil fem barn, og har hatt massevis av navneforslag i tankene. Men det ville være galskap å bli gravid nå, sier ettbarnsmoren Yecsenis Ginez til nyhetsbyrået Reuters.

31-åringen er en av et økende antall unge kvinner som velger å sterilisere seg for å unngå å bli gravid, i et Venezuela som på få år har endret seg fra en oljesmurt økonomi til et land i dyp økonomisk krise i landet med 30 millioner innbyggere.

 

Masseprotester

Venezuela-krise

  • Venezuela har verdens største oljereserver og er et av verdens mest oljeavhengige land. Økonomien er tilsvarende hardt rammet av den lave oljeprisen.
  • Ifølge Det internasjonale pengefondet (IMF) førte oljeprisnedgangen til at landet gikk fra å tjene 80 milliarder dollar i 2013, til mellom 20 til 25 milliarder dollar i 2015.
  • Landets økonomi krympet med 5,7 prosent i 2015. I år ventes økonomien å krympe 8 prosent.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer