Nyheter

Far til angrep på Bjørkelangen-forsvarer

– Jeg opplever at hun i politiavhør misbrukte vår utstrakte hånd, sier Jostein Sandsmark, faren til en av jentene som omkom i ulykken på Bjørkelangen i fjor.

Lærum måtte tåle hard kritikk under Jostein Sandsmarks forklaring, skriver Romerikes Blad.

– Like etter at Lærum ble forsvarer, fikk kona mi en venneforespørsel på Facebook fra Lærum. Og en niese ble spurt om hvordan jeg og kona opplevde ulykken. Jeg opplever også at Lærum i et politiavhør misbrukte vår utstrakte hånd, sa Sandsmark da han forklarte seg tirsdag.

LES OGSÅ: Det sorte hullet

Forberedt på harde utfall

– Vi hørte at mannen var langt nede og hadde et sterkt ønske om å møte oss. Vi ville si noe beroligende gjennom pressen. Slikt har ingen juridisk betydning, men Lærum brukte dette i et politiavhør.

– Jeg reagerer også på at Lærum først et døgn før rettssaken snakket om at saken er vond for oss, sa Jostein Sandsmark, som også sa at de ikke hadde hørt noe fra den tiltalte sjåføren.

– Vi har ikke engang fått kondolanse, sa Sandsmark.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Advokat Gunhild Lærum sier til Romerikes Blad at hun var forberedt på at Sandsmark kunne komme med harde utfall.

– Når man har det vanskelig og er i dyp sorg, trenger man noen å være sinte på. Man må få ut frustrasjon og sinne, og vi har ulike roller, sier Lærum.

Hun legger til at hun ikke kan se at hun har opptrådt klanderverdig.

LES OGSÅ: Bilføreren husker fortsatt ingen ting

Dom 11. mai

En 48-årig mann er tiltalt for uaktsomt drap på Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11), som begge mistet livet etter at de ble påkjørt mens de red langs riksvei 229, fire kilometer fra Bjørkelangen 11. januar i fjor.

Den tiltalte sier han har totalt hukommelsestap etter ulykken. Han nektet straffskyld da rettssaken startet i Nedre Romerike tingrett fredag.

Dom i saken faller mandag 11. mai.

LES OGSÅ: Far faller

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter