Musikk

Etterlyser variert kristenkultur

Pastor Martin Fredriksen vil inspirere til mer variert kultur i Kristen-Norge.

– Min analyse av kristenkulturen er at kristne musikere har mange arenaer hvor de kan vokse og utvikle seg. Det har ikke nødvendigvis andre kristne kunst- og kulturutøvere, sier Martin Fredriksen, pastor i frikirken i Porsgrunn.

Som styremedlem i Skjærgårdsfestivalen har han tatt initiativet til festivalens nyeste tilbud: Et kulturtorg for dem som ønsker seg noe mer enn en musikkfestival.

– Det handler om å inspirere til annen kultur. Jeg har for eksempel enda tilgode å finne en teatergruppe som profilerer­ seg som kristne. Dette er en ­liten start på en utvidet kultur­bygging.

Nye arena

Fredriksen ­mener kirken og menighetene selv må ta noe av skylden for en noe snever kristenkultur.

– Jeg tror ikke kristne ungdommer er mindre kulturelle enn andre ungdommer. Problemet er at det ikke er et variert nok tilbud i menighetene. Da søker de andre arenaer utenfor kirken.

Han mener kunst og kultur passer godt inn i kristendommen.

– I kunsten uttrykker man noe personlig, og det er naturlig for en kristen å gjøre nettopp det. Jeg ser ikke noe grunn til at det skal være noe motsetning mellom Kirke-Norge og Kultur-Norge.

KOMMENTAR: Jesusfaktoren er suksess-oppskrift for Skjærgårds

Hardhudet

Selv håper han at Kristen-Norge vil løsne litt på snippen og tørre å utfordre seg selv litt mer gjennom ulike kultursjangre.

– Det har vi bare godt av. Er man klar over at teatergruppen er profan, så må man ikke bli sjokkert over at det kommer noe bannskap.

LES OGSÅ: Skjærgårdsseminar om kritisk tenkning

På Skjærgårdsfestivalen har de diskutert hvor de skulle sette­ grensen for de kunstneriske ­uttrykkene. Fredriksen synes selv det er vanskelig å skulle definere en grense

– Vi må kunne tåle en del så lenge historien og det som blir formidlet er noe vi kan stå inne for. Spiller for eksempel vold en viktig del av historien, så må vi tørre å forholde oss til den. Vi kan ikke sensurere virkeligheten.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Musikk