Nyheter

‘Derfor valgte vi drop in-bryllup’

Fire brudepar forteller hvorfor de valgte «drop-in-bryllup».

###
Alle foto: Caroline Teinum Gilje

Ronny André Kvam (32) og ­Maria Kvam (33), fra Ålesund

– Vi hadde egentlig planlagt å gifte oss i kirken i september, men syntes dette var en enklere måte å gjøre det på. Vi har to barn sammen, og nok å gjøre, så dette var en løsning som fungerte bedre for oss.

###

Trond Sommervold (36) og May-Synnøve Opskar (30)

– Det var opplegget rundt det hele som appellerte. Vi liker det store i det små. Vi har vært sammen i seks år, men at vi gifter oss nå skjer egentlig litt spontant. Vi så en ­annonse for arrangementet på Facebook og slo til.

###

Kathrine Hjelseng (32) og Stig Nilsen (46)

– Vi har vært forlovet i snart to år, kjærester i elleve. Det viktigste for oss var å gjøre det enkelt, og derfor har vi vurdert å inngå ekteskap hos byfogden. Samtidig kunne vi tenke oss en kirkelig ramme rundt det hele. Vi er begge døpt og konfirmert i Den norske kirke. Ulempen ved kirkevielse er imidlertid alt styret som ofte er rundt, og det orker vi ikke. Derfor var drop-in-bryllup midt i blinken for oss.

###

Brit Angerhøfer (39) og ­Sebastian Grossstuck (37)

– Vi har vært sammen i 15 år og økonomi har hindret oss i å gifte oss tidligere. Det er jo dyrt å gifte seg, og vi har masse familie i Tyskland. Da vi hørte om drop-in-bryllup ble vi så glade for tilbudet at vi ringte presten og meldte oss på. Nå har vi likevel blitt ganske mange gjester. Bare her i kirken er vi 35.

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter