Nyheter

– Den er ikke død ennå, men det lukter ikke godt

Gisle Hannemyr tror sosiale medier kommer til å ta over for e-posten.

Ray Tomlinson, e-postens­ far, er død.

– Men hva med e-posten selv, Gisle ­Hannemyr, ligger den også for døden?

– Det lukter ikke så godt. Den 
er ikke død ennå, men det er 
mye som tilsier at e-posten, i hvert fall i den formen vi kjenner­ den, ikke er egnet for å sende digitale personlige meldinger i fremtiden.

– Hva da, for eksempel?

– E-posten har blitt et av de viktigste angrepspunktene vi har på nettet. Litt avhengig av hvilken tjeneste du bruker, slippes det mye slem programvare innpå maskinen, og innboksen fylles også opp av spam og uønsket reklame. Brukervennligheten er heller ikke ideell, det er for eksempel et mareritt å lese lange tråder når den siste meldingen kommer øverst. Folk er åpenbart på søking etter nye måter å kommunisere digitalt på grunnet disse svakhetene.

LES OGSÅ: @ er død

– Send meg melding på face

– Er det sosiale medier som tar over?

– Det er mange som sier nå «Ikke send meg e-post, send meg heller en melding på face». Så det er ­ingen tvil om at Facebook tar over mye av kommunikasjonen. Det er ikke noe jeg anbefaler, bare noe jeg observerer. Sam­tidig finnes det mange andre løsninger som brukes i forretningslivet, som webbaserte prosjekt­verktøy, der medlemmene i et prosjekt kan kommunisere med hverandre.

Vanskelig å spå

– Men fremdeles sendes det masse e-poster, nesten to og en halv million i sekundet. Når får vi se at e-posten blir avleggs?

– Det er vanskelig å spå frem­tiden. Jeg tror ikke den kommer til å falle om og dø helt, det vil nok fremdeles være nostalgikere­ som hører på vinyl og sender ­e-poster. Men populariteten er dalende, og jeg tror nok at meste­parten av kommunikasjonen over på andre kanaler om ti år. Det kan være programmer som ligner men som har mer brukervennlige funksjoner, for eksempel at du kan blokkere ut meldinger fra folk du ikke kjenner.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter