Nyheter

Dømt for hersing med ansatte

Fikk raseriutbrudd etter høyt alkoholskonsum. Må betale 380.000 kroner i erstatning.

Dommen i den israelske arbeidsretten er ikke til å misforstå:

Sara Netanyahu, som er gift med Israels statsminister Benjamin Netanyahu har på utilbørlig vis herset med ansatte i statsministerboligen.

Saken startet i 2014. Da gikk en tidligere leder ved statsministerens offisielle bolig til arbeidsrettssak og tegnet et lite flatterende bilde av Sara Netanyahu som arbeidsgiver, melder NTB.

LES MER Skremte med araberne og vant valget

Høyt alkoholkonsum

Barnepsykologen, som jobbet som flyvertinne da hun møtte Netanyahu i 1991, ble anklaget for å trakassere ansatte og for voldsomme raseriutbrudd, «særlig etter at hun hadde konsumert betydelige mengder alkohol», som det het i søksmålet.

Ekteparet Netanyahu slo hardt tilbake og hevdet at det var snakk om ondsinnet sladder og politisk skittkasting, men arbeidsretten i Israel er av en annen oppfatning.

I en 40 sider lang dom slår domstolen fast at anklagene som Meni Naftali, som var sjef for husholdningen, retter mot statsministerfruen i Israel er troverdige og at Sara Netanyahu på utilbørlig vis har skjelt ut, ydmyket og herset med ansatte og spredt et klima av frykt i den israelske statsministerboligen.

Gå foran

– Statsministerboligen bør, til tross for sin kompleksitet, gå foran som et eksempel på beskyttelse av arbeidernes rettigheter, heter det i dommen.

Arbeidsretten pålegger Sara Netanyahu å betale nærmere 380.000 kroner i oppreisning, erstatning og sakskostnader til Naftali.

Også i 2010 gikk en ansatt til søksmål mot ekteparet Netanyahu, men den saken endte i forlik og kom aldri for retten.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter