ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Biskopen fikk menigheten til å le

Den nyvigslede biskop Ivar Braut fikk menigheten til å trekke på smilebåndet allerede etter sin første setning fra prekestolen i Stavanger domkirke.

ANNONSE
ANNONSE

BILDER

Ivar Braut etterfølger Erling Pettersen (til venstre) som biskop i Stavanger.

Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix
Vis bildetekst

Stavanger domkirke var fullsatt da Ivar Braut gikk inn i prosesjon sammen med blant andre biskopenes preses Helga Haugland Byfuglien og Bjørgvin-biskop Halvor Nordhaug.

Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix
Vis bildetekst

61-åringe Braut er forberedt på at det ikke bare blir smil og solskinnsdager i hverdagene som biskop. – Jeg gleder meg mest til å komme ut i menighetene. Det jeg ser minst fram til er det traurige; det er mye vi kan være uenige om. Men hovedsaken i kirken er ikke å diskutere ting vi er uenige om; det er å forkynne Jesus Kristus.

Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix
Vis bildetekst

Kong Harald deltok under gudstjenesten der Ivar Braut ble vigslet til biskop.

Foto: Carina Johansen
Vis bildetekst
Nyhet

Men 61-åringen er forberedt på at det ikke bare blir smil og solskinnsdager når hverdagsjobben starter i dag.

– Jeg gleder meg mest til å komme ut i menighetene. Det jeg ser minst fram til er det traurige; det er mye vi kan være uenige om. Men hovedsaken i kirken er ikke å diskutere ting vi er uenige om; det er å forkynne Jesus Kristus.

Det sa Ivar Braut til Vårt Land på kirketrappa etter den storslåtte festgudstjenesten der han fikk lagt bispekorset om halsen, blitt bedt for med håndspåleggelse – og vigslet til Den norske kirkes nye tilsynsmann på Sørvestlandet.

Krevende tekst

Stavanger

  • Stavanger bispedømme ble opprettet i 1125. Det som i dag er Stavanger bispedømme i Den norske kirke har samme grenser som Rogaland fylke. Det er 92 sokn i bispedømmet, og et kirkelig fellesråd i hver av de 26 kommunene. Det er i bispedømmet om lag 345.000 medlemmer.
  • Ivar Braut ble bispevigslet i Stavanger domkirke søndag 19. mars 2017. Han er 61 år, født og oppvokst i Sandnes. Han var blant annet vært prost i Sunnhordland og de siste 17 år sokneprest i Birkeland menighet i Bergen.
  • Er utdannet prest fra Menighetsfakultetet. Har vært valgt, geistlig medlem av Bjørgvin bispedømmeråd og av Kirkerådet siden 2011.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer