Nyheter

Bibelskolelærer giftet seg med elev – gir ut samlivsbok

Etter å ha ledet samlivskurs i elleve år har ekteparet Tonje og Dag William H. Stang skrevet en bok som skal hjelpe par i alle livets faser.

Ekteparet har en spesiell bakgrunn. Tonje er 13 år eldre enn Dag, hun var lærer og han elev ved en bibelskole da de møttes. Etter tre års vennskap ble de et par.

– Med stor aldersforskjell og så ulike personligheter visste vi at ekteskapet ikke kom til å bli lett. Derfor begynte vi tidlig å legge til rette for samlivskurs, fordi vi visste at vi trengte det selv, sa Tonje på boklansering, som fant sted i Storsalen i Oslo denne uka.

LES MER: Her er kjendisenes samlivstips

Egne erfaringer

Med utgangspunkt i egne erfaringer har ekteparet forsøkt å sette ord på samlivets utfordringer, på humoristisk, men ærlig vis. Resultatet er samlivsboken «Tid for to».

– Vi har brukt oss selv og våre liv, for det er det vi kjenner best til. Boken er ment å brukes, vi håper ikke det er en bok som par leser og legger bort, men jobber seg gjennom den, sier Dag William Haugeto Stang til KPK.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Kultur til hinder

Dag William Stang tror kulturen i vår tid, preget av innarbeidede stereotypier, Hollywood-kjærlighet og jakten på lykke ofte kan stå i veien for god kommunikasjon.

– Noen ganger glemmer vi at vi er forskjellige. Jeg tror de fleste forholder seg til partneren sin som et kjønn, og dermed kan tenke «hva er typisk jenter?» heller enn å fokusere på det viktigste, «hva er typisk ektefellen min». Da risikerer man å miste kontakten, mener han.

LES MER: Dette kan tyde på at foreldrene vil skille lag

Norsk kontekst

Morten Dahle Stærk fra Lunde og Luther forlag forteller at han ble begeistret da han fikk nyss i at ekteparet gikk med planer om å skrive en samlivsbok.

– Jeg opplever at det er et stort behov for norske bøker om samliv, ikke minst fordi mange av de oversatte bøkene så tydelig er skrevet inn i en annen kultur. Det blir lettere å relaterte seg til en bok som er formidlet inn i en norsk sammenheng.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter