Nyheter

Betaler tilbake
 støttepenger

En støttegruppe har samlet inn 120.000 kroner i støtte til frisør Merete Hodne. Nå ­krever flere å få pengene tilbake.

Frisør Merete Hodne er dømt til å betale en bot på 10.000 kroner for å ha nektet hijabkledde­ Malika Bayan adgang til salongen. I etterkant av dommen skal Facebook-gruppen «Støttegruppe for Merete Hodne» ha samlet inn totalt 120.000 kroner for å støtte frisørens kamp i retten.

Men flere av støttespillerne mener nå at hun viser for mye godvilje og empati overfor ­Bayan, og krever å få pengegavene tilbake.

«Jeg er utrolig takknemlig for all støtte jeg har fått det siste året på alle tenkelige måter. Til dere som angrer på pengestøtte: Ta kontakt i innboks, og du skal få tilbake HELE beløpet pluss renter», skriver Hodne på ­Facebook.

LES OGSÅ: Frisør dømt for å nekte kvinne med hijab adgang

Uklar motivasjon

Hodne og Bayan møttes senest i forrige uke til debatt under et folkemøte om hijab og niqab i Larvik. I etterkant har Hodne uttalt at hun synes synd på Bayan og skriver på Facebook at «hun er søt men skadet av livets utfordringer».

Uttalelsene har fått støttespillerne til å stille spørsmål ved Hodnes motivasjon, og flere skal ha påstått at de to er venner og har vært det lenge. Andre reagerer på at Hodne har takket ja til å bidra på «et opplegg for å aktivisere utlendinger» i regi av Frivillighetssentralen.

Flere ganger de siste dagene har Hodne gjentatt at saken ikke er en kamp mot Bayan, men en kamp mot «den totalitære Muhammedanismen».

LES OGSÅ: Jæren tingrett legger til grunn at politikk og religion kan holdes atskilt. Det kan de ikke.

Blokkering

Søndag informerte derfor Hodne om at hun blokkerer alle «kverulanter og hatere» fra sin private Facebook-side, og ba om at støttegruppen ble lagt ned fordi «den farer med løgner».

«Jeg bryr meg om mennesker, jeg hater ikke mennesker. Jeg hater Muhammed-­
anismen og totalitære politiske symbol som hijab, nazisymbol og ­Kukluxklandrakt. Jeg hater ikke Malika. Ønsker dere å hate meg fordi jeg nekter å hate ­Malika, så vær vennlig og slett meg som venn på Facebook» skriver Hodne.

Endret navn

Støttegruppen endret søndag navn til «For ytringsfrihet og bevaring av fedrelandet» og er nå lukket for offentligheten.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter