Nyheter

Bergen Ap frir fortsatt til KrF

Rødt flertall i Bergen, men Ap står på løftet om å gå først til KrF, sier Ap byrådslederkandidat.

Forhåndsstemmene fra Norges andres største by viser enda bedre resultater enn Ap-folket hadde turt å håpe på. De første tallene fra opptelling viser 34 prosent oppslutning nasjonalt, og hele 38,1 prosent i vestlandshovedstaden.

– Vi har vært tydelige på at Bergen trenger en ny politikk. Velgerne har mistet tilliten på grunn av alt rotet, og den vil vi gjenopprette, forklarer byrådslederkandidat Harald Schjelderup Ap Bergens rekordoppslutning.

LES MER: Aps beste resultat noensinne

Vil gå til KrF uansett

Det er KrF i Bergen som lenge har blitt sett på jokeren som kan avgjøre Bergensmakten, men nå viser forhåndsstemmene at de røde partiene kan sikre flertall helt uten hjelp fra sentrum, Ap, SV, Sp og Rødt har flertall med tilsammen 34 kandidater.

Schjelderup er likevel tydelig på at han ikke vil gå tilbake på KrF-løfter:

– Vi har sagt i valgkampen at vi vil gå til KrF først. Det står vi ved lag, sier han.

Ap-toppen sier at den røde flertallskoalisjonen uansett ikke er sikker. Rødt har vært klare på at de ikke ønsker å gå inn i byråd, og Ap har et uavklart forhold til Rødt, sier han.

LES OGSÅ: Støre går til kamp mot søndagsåpent

Kan snakke med SV og Ap også

Byrådslederkandidaten sier at partiet uansett vil snakke samarbeid med flere parter. SV og Sp er aktuelle å diskutere makt med.

Tidlig på valgnatten vil han uansett ikke forskuttere resultatet:

– Det er viktig å ha is i magen nå. Dette er forhåndsstemmene og bare en tredjedel av stemmene. Det er selvsagt lovende, men vi vet at Høyre har mange gjerdesittere som stemmer på valgdagen, og at det kan komme flere Høyre-stemmer fremover.

Deler sosialt engasjement

Uansett utfall, står KrF står like fullt i en særstilling, bedyrer han:

– Vi mente vi skyldte velgerne våre å fortelle dem at vi ville gå til KrF først. Vi deler det sosiale engasjementet om mange saker, begrunner Schjelderup.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter