Nyheter

Bekjemper ensomhet

Røde Kors Ungdom i Bergen har fått penger til å starte en møteplass for ungdom.

Hva går det ut på, leder Saira Abbas?

– Jeg har jobbet mest med et tilbud som heter Mulitmix, som ble startet av frivillige i Bergen Røde Kors Ungdom. Vi ville ha et sted vi kunne møtes og gjøre ulike gratisaktiviteter for å motvirke ensomhet blant ungdom. Selv om det finnes mye å gjøre i Bergen, så ser vi at ungdommer kommer på treffene, så det er et behov her.

Hva går aktivitetene ut på?

– Alt som er koselig å gjøre sammen. Forrige uke var vi ute i finværet på Koengen her i ­Bergen mens vi spilte spill. Vi møtes hver tirsdag og gjør alt fra å se film sammen, bowle og lignende.

Noe som kan være vanskelig hvis man først er ensom, er å skulle dra på noe helt alene. Hvordan møter dere denne ­utfordringen?

– Vi ser jo at det er en utfordring 
vi må ta tak i, så planen fremover er å dra rundt på ulike ­skoler og fortelle om tilbudet vårt. Til nå har folk flest kommet via ­bekjentskaper.…

LES OGSÅ: Roper varsko om psykiske lidelser

Du er jo leder i Bergen Røde Kors Ungdom. Hva har gjort deg så engasjert?

– På sett og vis er det vel miksen av at jeg er en norsk-pakistansk muslim. Jeg bruker jo hijab og troen min har lært meg at det ­finnes en løsning for det meste og at det er viktig å gi videre når man har fått så mye selv.

Hva mener du med at det å være norsk-pakistansk muslim har formet deg?

– Siden religionen er en del av meg så har den utfordret meg til å tenke litt mer over verdiene mine og hvem jeg er, særlig som flerkulturell. Den har gitt meg lyst til å gi mer av meg selv og det jeg har å komme med til verden.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Hvordan var det å møte barne- og likestillingsminister Solveig Horne?

– Jeg var så spent at jeg klarte ikke å kjenne på noe annet. Jeg er midt i eksamensinnspurten og det var en stor kontrast å gå fra sin egen, lille leseboble til å plutselig stå foran henne.

Hva var det første du gjorde ­etter møtet?

– Da ringte jeg tvillingsøsteren min som bor i Oslo, og fortalte at jeg akkurat hadde snakket med Solveig Horne. Jeg kunne høre at hun ble stolt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter