Nyheter

Avventende, ikke avvisende

Kommunene: – Horne er for raskt til å tolke sene svar som en avvisning, mener NOAS-leder Ann-Magrit Austenå. Hun tror kommunene venter med å binde seg til de ser hva staten tilbyr.

– Antallet flyktninger og hvilke midler som skal følge dem ut i kommunene, vil komme opp i en tilleggsproposisjon til Stortinget. Da er det ikke så rart at kommunene vil se hva de egentlig svarer på, før de svarer, sier Ann-Magrit Austenå, general­sekretær i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS)

Bosetning

I tillegg til kronebeløp, er det også usikkert om staten vil løsne på kravene til bosetning for å gjøre prosessen lettere for kommunene.

– Vi har tatt til orde for midlertidige bosetningsløsninger, slik det i sin tid ble gjort for å hjelpe flest mulig bosniere og kosovo­albanere. Det er viktig at det beste ikke blir det godes fiende.

Facebook og Twitter!

Horne feiltolker

At det er flere store byer blant dem som ikke har svart, er naturlig, ­mener Austenå, med tanke på at budsjettene er større, menneskene flere og dermed mer som må undersøkes før endelig svar avgis. Hun mener inkluderingsminister Solveig Horne tolker kommunene­ i verste mening når hun omtaler dem som motvillige.

– Hun omtaler dem som mer negative enn det statistikken faktisk viser. Selv viser hun ikke noe initiativ til å finne løsninger eller å komme stortingsflertallet i møte.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter