Religion

Ateistisk eks-prest fant tilbake til Gud

Teresa MacBain har blant annet vært talskvinne for American Atheists. Nå har hun gjort en helomvending.

– Da jeg var aller lengst nede, fant jeg Gud rett ved siden av meg, skriver Teresa MacBain på sin egen nettside.

Den profilerte ateisten har de siste fire årene hatt en aktiv rolle i flere organisasjoner innenfor den amerikanske ateist- og humanistbevegelsen. I 2013 ble hun kåret til «Årets ateist» av American Atheists, skriver fritanke.no, som omtalte saken først i Norge. Erkjennelsen av at Gud finnes, startet med en personlig krise høsten samme år.

LES OGSÅ: Sier nei til penger fra ikke-kristne

Personlig krise. Som direktør ved Humanist Community Project ved Harvard hadde hun oppgitt feil informasjon om egen utdannelse. I 2013 mistet hun derfor jobben, flyttet med familien til Alabama, og over en lengre periode var hun deprimert. Da kreftene så smått begynte å vende tilbake, begynte hun å oppsøke en lokal metodistkirke i smug.

Tre år senere, tidligere i år, betrodde hun seg til en kirkerepresentant: Gud var tilbake i livet hennes.

– Jeg stod ved et veiskille mellom tro og tvil, og valgte veien bort fra Gud. Men jeg vet også at Gud ikke forlot meg. Da jeg var aller lengst nede, fant jeg Gud rett ved siden av meg. Det å innse den virkelige betydningen av nåde fikk meg til å starte et nytt liv som en progressiv kristen, sier hun i en video på nettsiden sin, skriver fritanke.no.

LES OGSÅ: Kristne lykkeligere på 140 tegn enn ateister

– Det finnes ingen gud

Det er ikke første gang MacBain gjør en helomvending i troslivet. I en årrekke var pastordatteren prest i en amerikansk metodistkirke i Florida. Mangelfulle svar på teologiske spørsmål, gjorde at hun til slutt brøt med både menighet og kristendom.

«I begynnelsen nektet jeg å innse det, jeg håpet det ville gå over, jeg forsøkte å overbevise meg selv om det motsatte. Men jo mer jeg studerte, jo tydeligere ble det: Det finnes ingen gud, sa Teresa McBain til Dagsavisen som intervjuet henne i 2012», ni måneder etter trosskiftet.

LES OGSÅ: Ateist skal gi NRK råd om andakten

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion