ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

– Ap ikke lenger solidaritetsparti

Miljøpartiet mener Arbeiderpartiet ikke lenger kan kalles et solidaritetsparti og at ungdom blir lurt inn i AUF med et falskt solidaritetsbudskap. – Blir for dumt, svarer AUF.

ANNONSE
ANNONSE
Nyhet

– Arbeiderpartiet vokste frem med internasjonal solidaritet som en kjerneverdi. Nå har de endt opp som et konservativt styringsparti og kan ikke lenger kalles et solidaritetsparti, sier Une Aina Bastholm, talsperson for Miljøpartiet De Grønne og førstekandidat i Oslo.

Uttalelsen kommer i kjølvannet av at Ap-leder Jonas Gahr Støre lukket døra for regjeringssamarbeid med MDG med begrunnelse i De Grønnes ultimatum om at det ikke skal åpnes nye oljefelt. I tillegg sa Ap-lederen for to uker siden nei til å ta imot flere for å avlaste den flyktningsituasjonen i Italia med henvisning til allerede inngåtte avtaler med EU og på Stortinget.

– Det er hjerteløst å si at man ikke kan hjelpe i en akutt situasjon med begrunnelse i at man gjorde et vedtak for over to år siden. Partiet er ikke til å kjenne igjen, sier Bastholm om Støres flyktning-nei og viser til APs stolte historie med å stå på de svakes side og jobbe mot økonomisk og sosial ulikhet.

LES MER: De fire store partiene asylstenger Norge

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer