Nyheter

Ansatte føler seg utrygge

Flere i Oslo katolske bispedømme frykter oppsigelser, ifølge verneombud.

– Til nå har vi mottatt to formelle henvendelser og enkelte muntlige og uformelle henvendelser på at arbeidsmiljøet har blitt dårlig, skriver Paul Marić i en e-post til Vårt Land.

Han er eiendomsmedarbeider i Oslo katolske bispedømme og verneombud. Marić skriver selv på trossamfunnets nettsider at miljøet er preget av uro.

Baksnakking

– Hva oppgir folk som grunn til at arbeidsmiljøet er blitt dårligere?

Generelt oppleves medlemsregistersaken som belastende. Enkelte føler seg utrygge og bekymret over om eventuelle økonomiske konsekvenser av registersaken fører til oppsigelser. Vi har også fått melding om at det har foregått ryktespredning og baksnakking, noe vi synes er meget trist.

– Hva synes arbeidsmiljøutvalget som du leder om at Georg Fredrik Rieber-Mohn, Øystein Lund og du skal rådgi biskopen på bakgrunn av bekymringsmeldingene?

– Arbeidsmiljøutvalget har ikke diskutert dette.

Følg oss på Facebook og Twitter!

– Behandle nøytralt

– Dere tre står alle biskopen relativt nær. Kan det være et problem å ha nok kritisk distanse til å kunne gi Eidsvig nyttige råd?

– Om jeg står så veldig mye nærmere biskopen enn mine andre kolleger, vet jeg ikke. Men vi alle tre er profesjonelle nok til å behandle dette nøytralt og objektivt. Jeg selv ble oppnevnt fordi bispedømmets ansatte har valgt meg til verneombud, skriver Marić.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter