Nyheter

Anmelder ikke St. Svithun for tollunndragelse

Den katolske menigheten St. Svithun må betale tilbake 1 million kroner til Tollvesenet, men slipper rettslig etterspill.

For å slippe å betale toll for interiør til kirkeutvidelsen, skrev en prest i St. Svithun katolske menighet i Stavanger under på falske gavebrev fra ikke-eksisterende søstermenigheter. Gaver fra religiøse organisasjoner er tollfrie.

Menighetsrådet gikk selv til Tollvesenet da det ble kjent med saken. Tollvesenet har undersøkt saken og i sitt forhåndsvarsel opplyser de at menigheten må regne med å betale tilbake om lag 1 million i unndratt moms og straffegebyr.

LES OGSÅ: Menighet får ikke se rapport om kirkekonflikt

Til Vårt Land opplyser de at til tross for beløpet ikke vil anmelde saken.

– Vi skal vurdere subjektiv skyld og aktsomhetsnivået. Ut fra våre vurderinger, slik saken står nå, kommer vi ikke til å anmelde menigheten, sier Rolf-Ole Seljeflot, avdelingsjef i Tollvesenet region Vest.

Han vil ikke si noe om beløpet, men menigheten opplyser selv at de må regne med å tilbakebetale 1 million kroner. Beløpet er allerede lagt inn i neste års budsjett. Menigheten har svart på Tollvesenets forhåndsvarsel, dermed gjenstår det bare for Tollvesenet å fatte et endelig vedtak.

LES OGSÅ: Fryktet å bli avsatt – sokneprest får bli

Presten som underskrev gavebrevene er også siktet av politiet for underslag av menighetens penger og korrupsjon. Etterforskningen av den saken pågår fortsatt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter