Nyheter

Ambassadør: – Nervøs stemning i Hellas

Nordmenn på ferie er bekymret.

Den norske ambassaden i Aten mottar mange henvendelser fra bekymrede nordmenn, men ingenting tyder på at nordmenn ikke vil få en fin Hellas-ferie.

– Nå er det ganske nervøst, sier Norges ambassadør til Hellas, Sjur Larsen til NTB når han forteller om hvordan stemningen er i Hellas nå.

På spørsmål om hva som venter nordmenn som skal reise til Hellas, svarer Larsen at han tror en fin ferie venter på øyene. Han tror nordmenn i større grad enn tidligere vil bli møtt med anmodning om å betale med kontanter.

– Jeg tror mange vil ta med seg litt mer kontanter enn de hadde tenkt opprinnelig. Vår oppfordring er å følge med i lokale medier, og på ambassadens hjemmesider som oppdateres ofte, sier Larsen.

LES MER: Nordmenn pakker bistand i ferie kofferten

Ønsker avklaring

Larsen tror det som skjedde i helgen kom overraskende på de aller fleste, og at den jevne greker har våknet opp til en situasjon som er annerledes.

– Jeg tror det flest grekere ønsker seg er en avklaring på situasjonen, at de vet hva som vil skje. Det kan bli noen spennende dager framover, men det er ingenting nå som tyder på at det er uroligheter på gang, sier Larsen.

Han forteller at det i helgen har vært lange køer foran minibankene, og noen av dem har også gått tomme for penger.

Larsen bekrefter at grekerne maksimalt vil kunne ta ut 60 euro om dagen. Denne begrensningen gjelder ikke turister og andre utenlandske kontoinnehavere, som vil kunne ta ut penger innenfor maksimalgrensene deres egen bank setter.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Bekymrede nordmenn

Larsen forteller at de får mange henvendelser fra bekymrede nordmenn, spesielt fra folk som er i Norge og som er på vei til Hellas.

– Ofte spør de om de bør reise og hva de eventuelt bør gjøre, sier ambassadøren.

Han beroliger med at det per nå ikke er noe som tyder på at man ikke vil få en fin ferie i Hellas.

– Det er mulig at ferien blir litt annerledes enn hva man hadde planlagt med tanke på betaling, men utover det ser jeg ingen risiko med å reise til Hellas, sier han og legger til at ambassadens viktigste råd er å huske en god, gyldig og dekkende reiseforsikring.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter