Nyheter

4 av 5 pastorer slutter i tradisjonsrik pinsemenighet

Uenighet i lederskapet fører til mannefall i staben i Klippen Sandnes.

– Jeg vil ikke overdrive om uenigheter og konflikter, men interne gnisninger kan man nok si at det har vært, sier Fred Håberg, til Korsets Seier, pinsebevegelsen ukeavis.

Håberg har vært forstander, ledende pastor, i den tradisjonsrike pinsemenigheten i ni år. Klippen Sandnes har ifølge egen hjemmeside mer enn 500 døpte medlemmer og 300 tilhørige. I fjor fikk menigheten offentlig tilskudd for til sammen 759 personer.

Korsets Seier skriver at ulike synspunkter mellom de fire pastorene og eldsterådet om «lederstruktur og framtidsvisjoner ikke var mulig å forsone».

Slutter og flytter

Barneevangelisten Jarle Waldemar har de siste par årene vært ansatt som barnepastor i Klippen Sandnes. Han sa i vår opp denne stillingen, fordi han ønsker å få «mer tid til min nasjonale tjeneste».

At han nå melder seg ut av menigheten Klippen, har sammenheng med at Håberg forlater menigheten, sier Waldemar til Dagen.

– Når lagkapteinene trekker inn årene går vi til et annet sted. Nå har Klippen Sandnes utfordringer den må ta tak i. Jeg ønsker å koble meg opp mot en oppegående menighet, sier Waldemar.

LES OGSÅ: Misjonskonferanse trudde på 1.000 deltakarar - har fått 200 påmelde

Beklager oppsigelsene

Medlem i eldsterådet, Magne Fuglestad, bekrefter at de har mottatt en oppsigelse fra Fred Håberg, og at de beklager denne. Han forteller at menigheten har vært intetanende om de interne utfordringene som har ledet til oppsigelsene.

Fuglestad ønsker ikke å kommentere mer om bakgrunnen for at pastorene slutter. Han henviser til at det skal være menighetsmøte om saken tirsdag.

Korsets Seier skriver at også Håberg «veier sine ord nøye».

– Denne beslutningen inkluderer mye sorg og smerte. Det har vært en tøff tid, sier 45-åringen.

Håberg understreker at han ikke klandrer menigheten eller eldsterådet.

– Ikke mulig å forene meningene

– Selv om det er vondt, er jeg ikke fornærmet eller såret. Det var ulike meninger som ikke lot seg forene. Sånn er det.

Fred Håberg er en av de sentrale, yngre lederne i Pinsebevegelsen i Norge. Han er medlem av Pinsebevegelsens lederråd og leder av bevegelsens menighetsplantingsarbeid.

Tidligere var han pastor i Jesus Church og leder av Jesus Revolution. Håberg karakteriseres som en typisk menighetsgründer.

Pinsemenigheten Klippen, som ble dannet for over 80 år siden, har de siste årene vært gjennom betydelige forandringer. Håberg har ønsket endringer i ledelsesform i menigheten.

Følg oss på Facebook og Twitter!

– Begrensende styringsform

– Menigheten har en styreform som jeg opplever begrensende. Men vi opplever ikke at det er nok gehør for disse endringene, og jeg tror ikke jeg er kalt til å forsøke å presse noe gjennom, sier Fred Håberg til Dagen.

Han beskriver ledergruppen i positive ordelag:

– Dette er veldig gode, solide og trygge folk, som gjør sin tjeneste ut fra deres forståelse og tradisjon, sier Håberg.

Ledende eldste i menigheten, Yngvar Karlsen, «opplever ikke at det var noen dramatisk uenighet mellom oss»:

– Trenger mer tid til fornyelse

– Vi hadde satt oss mål som vi jobbet mot, men så valgte flere av pastorene å dra. Det er vi lei oss for, sier Karlsen til Dagen.

Han opplever at menigheten har fornyet seg de senere årene, men også at deler av menigheten trenger mer tid.

– Slik jeg ser det har ikke pastorene ønsket å vente lenger, sier Karlsen.

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter