Nyheter

28 kommuner åpner for å ta imot flere flyktninger

28 av 40 kommuner som har svart, er positive til å ta imot flere flyktninger. Frp-styrte kommuner er ikke mye mer negative enn andre kommuner.

Det viser en gjennomgang som Dagbladet har foretatt av svarene som 40 kommuner har gitt Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. De øvrige tolv er hovedsakelig avvisende.

Departementet har spurt alle landets kommuner om hvordan de stiller seg til å ta imot flere flyktninger. Svarfristen er 27. mai, men mange kommuner har bedt om utsettelse på fristen.

Flertall også i FRP-kommuner

På landsmøtet tidlig i mai sa Frp et tydelig nei til å ta imot 10.000 flyktninger fra Syria i år og neste år. Alle opposisjonspartiene på Stortinget har imidlertid landsmøtevedtak på dette.

LES MER: Betviler boligmangel i kommunene

Av de fem Frp-styrte kommunene som så langt har svart, er tre positivt innstilt til flere Syria-flyktninger. I flere Frp-styrte kommuner har ordføreren måttet bøye av for et flertall, skriver Dagbladet.

Krever penger samtidig

En undersøkelse Stavanger Aftenblad har gjort hos 19 kommuner i Sør-Rogaland, viser at det er et rungende ja til å bli med på en flyktningdugnad. Hele 14 av de 17 kommunene som har svart, er positive, skriver avisen. Men betingelsen er at staten bidrar med penger.

Følg oss på Facebook og Twitter!

En undersøkelse Ipsos MMI har gjort for Dagbladet, viser at befolkningen er delt omtrent på midten i denne saken.

Statistisk sentralbyrå har beregnet at 10.000 ekstra FN-flyktninger fra Syria vil koste minst 20 milliarder kroner over en tiårsperiode.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter