Nyheter

Sjømannskirken la Myhre-saken død

Generalforsamlingen fikk ikke vite mer om generalsekretæren plutselige avgang.

BERGEN: – Jeg er lettet og litt overrasket over at ikke flere tok ordet etter min tale, sier styreleder Kjell Nordstokke til Vårt Land fredag kveld.

Store deler av lederens tale ved starten av Sjømannskirkens generalforsamling ble viet den krevende situasjonen i organisasjonen etter at generalsekretær Audun Myhre i mars brått måtte slutte i jobben.

Senere trakk hele hovedstyret seg. Et helt nytt hovedstyre ble valgt på den ekstraordinære generalforsamlingen i juni, og siden har de arbeidet med saken.

SJØMANNSKIRKEN 150 ÅR: Snuoperasjon ble starten på suksessen

Kritikk for pådriv. For to uker siden la det nye styret fram en enstemmig redegjørelse der det ble uttrykt kritikk til det tidligere styret «når det gjelder valg av reaksjonsform og pådriv for å bringe generalsekretærens ansettelsesforhold til en rask avslutning».

Redegjørelsen pekte på en uryddig prosess som førte til Myhres avgang.

Det var knyttet spenning til om generalforsamlingen nå ville slå seg til ro med uttalelsen som hovedstyret la fram 11. august, eller om de ville «vite mer».

LES MER: Grasrota krever å få vite sannheten om bråket

Flere svar. I sin tale gikk ikke Nordstokke mer i detalj om Myhre-saken enn han har gjort tidligere, og ingen delegater krevde «flere svar».

– At nok kan være nok, handler også om den rette balansen mellom åpenhet om hendelsesforløp og berettigelsen av ønsket om få å vite hva som faktisk skjedde på den ene side, og på den annen side ivaretakelse av personvern og verdigheten til de personene som har vært involvert i konflikten, og på begge sider av den, sa Kjell Nordstokke til deltakerne på Sjømannskirkens generalforsamling.

LES MER: Myhre forsøkte å bli kvitt «kompiskultur»

Anstendighet. – Enten det gjelder ansatte eller styremedlemmer, handler dette om engasjerte mennesker med stor kjærlighet til Sjømannskirken, innsatsen deres har vært motivert av våre målsettinger og verdier, også når det kan stilles kritiske spørsmål ved måten noen oppgaver ble løst på. Det har derfor vært et mål at alle involverte i denne saken skal behandles på en anstendig måte, og at de fortsatt kan kjenne at de er en del av Sjømannskirken, fortsatte han.

Nordstokke sa at den aktuelle konfliktsaken «har vist at Sjømannskirken står overfor krevende ledelsesmessige og organisatoriske utfordringer, og som hovedstyret må vie mye oppmerksomhet i tiden framover.

LES MER: Lover svar om Myhres avgang

Tillitsbygging. – En viktig oppgave er å bygge tillit, både innad i organisasjonen, i relasjonen administrasjon-hovedstyre, og i forholdet til samarbeidspartnere. Jeg tror vi er i god gang med det.

Etter Kjell Nordstokkes tale var det bare to generalforsamlingsdelegater som ba om ordet: Sjømannsprest Dag Magnus Havgar fra Spania og Sigurd Skjelsbæk, Sjømannskirkens styreleder i Agder og Telemark.

LES MER: Slik fikk Myhre styret mot seg

Honnør. Begge gav det nye hovedstyret stor honnør for måten de har tatt tak i utfordringene i organisasjionen.

– Takk for tempo og grundighet, sa Havgar.

– Det nye styret har arbeidet hurtig og profesjonelt og brakt dette trygt i havn. Nå legger vi denne ballen død, sa Skjelsbæk.

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter