Film

Himmelfilm på kinotoppen – mot alle odds

Få hadde tro på «Heaven is for Real». Men filmen trakk fulle hus.

Forrige uke hadde Heaven is for Real premiere på norske kinoer. Filmen handler om en liten gutt som våkner etter en nær-døden-opplevelse.

Filmen skulle opprinnelig ikke vises på kino i Norge fordi den ble vurdert som for smal og spesiell. Men i sommer mobiliserte Kristen-Norge og fikk overtalt United International Pictures (UiP) til å gi den en sjanse.

LES MER: Bibelfilmer ble latterliggjort av kritikerne – nå frir kino til stevnefolket

Tredjeplass

Og kinogjengerne satte tydeligvis pris på sjansen. Filmen kapret en tredjeplass på Kinotoppen med 12.790 besøkende, kun slått av storfilmene The Maze Runner og Lucy, skriver VG.

Filmen danket blant annet ut den norske suksessen Børning.

– Dette er selvsagt veldig gøy. Da vi først bestemte oss for å vise filmen, var det jo fordi vi satset på at jungeltelegrafen skulle slå positivt ut. Men det har fungert over all forventning, sier Kenneth Jønsson, Sales Manager i UiP, til avisen.

Ikke topp score

VGs anmelder ga filmen terningkast tre. Også i Vårt land fikk filmen en lunken mottakelse. «Heaven­ is for real overlater lite til fantasien og reduserer det som burde ha vært en undring og utforsking av hva som venter oss etter døden, til et spørsmål om hovedrollens fortelling om himmelen er sann eller ikke», skrev anmelderen.

LES ANMELDELSEN HER: Film om himmelen blir for enkel og banal

Bestselger

Heaven is for Real bygger på bestselgerboken med samme tittel, som i over to år var på bestselgerlisten i New York Times. Den er også utgitt i Norge under tittelen Himmelen er på or'ntlig som er solgt i mer enn 28.000 eksemplarer.

Boken er skrevet etter en historie fra virkeligheten, om en pastorsønn som etter en stor operasjon forteller at han var en snarvisitt i himmelen da legene reddet livet hans på sykehuset. Filmen spilte inn over 75 millioner dollar i løpet av tre uker da den hadde premiere i USA i april i år.

LES MER: Hvem tjener penger på vårt behov for å snakke med de døde?

LES MER: Kampen bak bibelfilmane

LES MER: Er de døde borte for alltid?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Film