Verdidebatt

«Guds ord: Verden ble skapt på seks dager»

Den ungdom som går i krigen med Åndens sverd og Guds fulle rustning, taper ikke kampen enten han lever eller dør. Det gjør derimot den som i stedet stoler på menneskelig kunnskap og undertrykker Guds Ord.

Andreas Årikstad

Medstifter, Skaper

Ble verden skapt på seks dager for 6000 år siden? Av en eller annen grunn er et bekreftende svar på dette spørsmålet en rød klut i ansiktet på mange som bekjenner seg som kristne. Man mener at man ved å bekjenne dette avskriver vitenskapen, avslører sin dumskap og manglende forståelse og sist, men ikke minst, gir kristen ungdom steiner for brød. Eller for å si det med Jon Romuld Håversen i NKSS (Laget) sine ord: «Dette er å gi unge kristne en ekstra byrde. Det er nesten som å sende soldater til krig med pappskjold og plastikksverd»

Gud lyver ikke

Nå kunne jeg argumentert for at Guds Ord tross alt hevder at verden ble skapt på seks dager for noen tusen år siden. Dette Guds Ord beskrives i Bibelen som Åndens sverd og det er ikke av plast. Den ungdom som går i krigen med Åndens sverd og Guds fulle rustning, taper ikke kampen enten han lever eller dør. Det gjør derimot den som i stedet stoler på menneskelig kunnskap og undertrykker Guds Ord. Men jeg skal ikke gjøre den samme feilen som Håversen og henge meg opp i antall år. Saken som dette gjelder er nemlig Guds Ords troverdighet, Guds vesen, menneskers ansvar for synd og død og Jesu fullbrakte frelsesverk.

Gud lyver ikke. Når han som er god sier at skaperverket fra begynnelsen var godt, er det vi som gjør ham til løgner når vi hevder det motsatte. Å hevde at Gud skapte gjennom millioner av år med lidelse og død er å tilskrive Gud ansvaret for nesten all lidelse som har funnet sted i verdenshistorien. Hvem av oss ville helt flytende betong over katten sin og kalt det godt? Likevel var det tilnærmet det som skjedde da millioner av skapninger ble tildekket og fossilisert mellom berglagene. Men Bibelen forteller at det var menneskers synd som førte til død. Da synden tok overhånd på jorden dømte Gud synden ved å ødelegge jorden og la dyr og mennesker omkomme i flommen, med unntak av de som tok tilflukt i arken.

LES OGSÅ: Norske skoler vil undervise i kreasjonisme

En blind tro

Når Håversen sier at Gud brukte millioner av år med lidelse og død sier han indirekte at også den nye jord som Gud skal skape, og som skal være god, vil være en evighet med lidelse og død. I klassisk kristendom er dette imidlertid en beskrivelse av et helt annet sted. Det gudsbildet som dannes i en millioner av år-tankegang, er, skremmende nok, mer forenlig med det bildet vi i Bibelen får av «denne verdens gud» enn av noe som minner om den tre ganger hellige Jahve Adonai. Å tro på millioner av år med lidelse og død og en evighet på en ny jord der alt er godt, er en blind tro. En spesiell skapelse med et etterfølgende syndefall er derimot koherent med frelsesbudskapet og evighetshåpet i Bibelen.

Den nye læreboken fra SKAPER, Guds verden, handler ikke om at jorden er 6000 år. Den handler om frelseshistorien fra A til Å. Den er skrevet for å utruste kristen ungdom til å tro på Bibelen og til å forsvare sitt håp i møte med verden. Det vil den også lykkes med fordi den bygger på og bruker det Ordet som ikke bare skapte verden, men som også i 2020 er troens opphavsmann og fullender.

LES MER: …

Norsk milliardær blar opp 15 millioner for at unge skal droppe Darwin

Kritikere av evolusjon avviser forslag til forsonende løsning på konflikt

Biologiprofessor reagerer: – Skummelt å spre teorien om intelligent design

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt