Verdidebatt

OSLO VELGER VANN OVER VIND. FRA KK på tirsdag 0707-2020 En kommentar

I Klassekampen (07.07) gjør avisens lesere oppmerksomme på at Oslo Bystyret vil gå aktivt inn for å videreutvikle de allerede eksisterende vannkraftverk i landet fremfor å akselerere videre vindkraftindustrien på land.Det er bare å håpe at Raymond Johansen kan klare å påvirke hele Ap partiets ledelse til å slå inn på en klar og tydelig rødgrønn dreining i økopolitikken, særlig etter de siste uheldige utspillene som partilederne i AP har kommet med, og som trekker partiet ytterligere mot høyre.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.
Endelig har vi fått et viktig utspill fra en toppolitiker i Oslo-AP, Raymond Johansen, om den videre kraftutbyggingen i Norge.
Oslos byleder har lenge skjønt hvor skoen direkte trykker innen klima- og miljøsakene.

Nå vil han altså satse sterkt på å videreutvikle den allerede utbygd norske vannkraften for på den måten også å kunne unngå fortsettelsen av vår hardasiøse utbygging av kraft turbin-industri på land. 

Vindindustrien berører sterkt verneverdige naturområder med umistelige insektarter, sjeldne plantetyper, trær og habitater som allerede er sterkt redusert og nå blir direkte truet med utryddelse i Norge.

En rekke faglige eksperter på, og innen, norsk vindkraft har i flere tiår kommet med opplysninger om det store forbedringspotensialet som fremdeles ligger i den etablerte vannkraft industrien.

Det har vært sagt i flere tidligere vitenskapelige forskningsrapporter at vår vannkraft og forbedringer av vannkraftverk og det elektriske nettet alene kan fremskaffe mer ren elektrisk energi enn all planlagt vindturbin kraft vil kunne produsere på land.

Likevel har nylig regjeringen kommet med opplysninger om vannkraftpotensialet i Stortinget som direkte motsier lønnsomheten i vannkraftforbedringer og samtidig fremhever vindkraften som det eneste lønnsomme.

Derfor er Raymond Johansens utspill så viktig akkurat nå

Byrådsleder Raymond Johansen har hatt en lang og god fartstid i AP som rødgrønn politiker i Oslo, -
dessuten har han i tillegg som ballast den ettertraktede arbeiderklasse bakgrunn (som tidligere rørlegger), 
noe som jo slett ikke er å forakte i våre dager!

Til sammen vitner hans fagbakgrunn og kombinasjon av politisk erfaring om hvorfor Oslo by de senere årene har fått på plass en tydelig politisk, rødgrønn omveltning innen byen;-

en omveltning som allerede har gitt store miljømessige uttellinger for bedre livskvalitet hos hver enkelt innbygger og en samlet forbedret velferd inne i Oslo by city.

Tenk om Raymond Johansen kunne være den AP-politikeren som også en gang i nær fremtid ble valgt til å overta ledelsen av det sterkt skakkjørte «vekstpartiet»?

Ap trenger mer enn noen sinne en klar og tydelig politisk leder som kan profilere partiet ideologisk, men som samtidig også er i stand til å gjennomføre praktiske rødgrønne politiske tiltak på en samlet venstreside som monner.

Heldigvis har miljøpolitisk talsperson i Ap, Bart Eide og Raymond Johansen begge nylig gått offentlig ut og motsagt Jonas Gahr Støre etter hans svært ubetenksomme og sleivete utspill om å utelukke et fremtidig mulig regjeringssamarbeid med partiene MDG og Rødt!

Da kunne Støre mer tenke seg å få KRF inn i folden igjen, tenkter han høyt.

Derimot har både Bart Eide og Raymond Johansen i flere år nå sterkt og tydelig oppfordret APs partileder til å inngå samarbeids avtaler med alle partiene på venstresiden, og Raymond vet av erfaring hva et slikt samarbeid består i.

 Der hører også åpenbart MDG hjemme.

Nå har Raymond og Bart også fått full politisk støtte fra AUFs sentralstyre, noe som lover godt, håper jeg.

Mon det ennå kan være «von i hengande rødgrønt snøre?»

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt