Verdidebatt

En kirke på jakt

Som mangeårig aktør i kirkelig sammenheng har jeg selvsagt gjort meg visse refleksjoner om utviklingen og da helt fra 1945

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

. Mye positivt. Mye en kan stille seg litt undrende til om er en oppgave for noen kirke. Forkynnelsen av Guds ord skal fortsatt være det viktigste, såvidt jeg kan lese meg til. Med andre ord i første rekke søndagens gudstjeneste. For en folkekirke også en god del forhold å engasjere seg i utenom . "For vårt ve og vel". Det mangler neimen ikke på kreativitet i flere henseende. Kanskje i meste laget i noen sammenhenger? I dag leser jeg om en lang lang liste over "spesialgudstjenester". .Hip-Hopgudstjeneste, Dansegudstjeneste, Sirkusgudstjeneste, James-Bondgudstjeneste, Kjæledyrgudstjeneste for å nevne noen. Vårt Lands knippe på i alt 32 særgudstjenester har jeg talt tl.

Det reises spørsmål om disse spesielle gudstjenester egentlig i det lange løp avler flere som trår over gudstjenesteterskelen. På meg virker en del kanskje litt for kreative . Kanskje man heller burde vurdere om de ikke passer i andre sammenhenger der kiken er aktør. Men enkelte av slike arrangement, for eksempel en demensgudstjeneste har jeg ikke imot. Kirken operer jo i denne verden.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt