Verdidebatt

Gata og fiffen.

Det hjernevaskete verdensbilde.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Fra 1918 til 1933 foregikk det en "skjult" borgerkrig i Tyskland. Den ble utkjempet mellom nazistene og kommunistene, men det var ikke Riksdagens parlament som var den sentrale kamparenaen.

Det var kampen om gata,kampen om bydelen,kvartalet,fagforeninga og bierstuben på hjørnet. Fiffen vegret seg for å se alt dette og lot som det meste var normalt. Det var det så definitivt ikke."Bättre och bättre dag för dag",sang Ernst Rolf.

For meg ser det ut som om det offisielle Europa nå,de snakkende klassene,opptrer som en kopi av 1918-33. Det de driver med er å analysere gallup og valgresultat for det er åpenbart panikk blant de tradisjonelle maktpartiene at lederne kan miste jobbene sine som borgermestre og parlamentarikere. Katastrofe,katastrofe - hva skal de gjøre da?

Derav ser vi enormt mye fokus på endringer innen den politiske klassen og minimalt fokus på hva som skjer på gatenivå. Dette vil vise seg å være en av mange feilvurderinger i måten å tenke og forstå på. Feilvurderinger må det betales for. Det er historens lov nummer 1.

Med små skrift leser jeg da at i Duisburg og Soldiner Kiez i Berlin-Wedding har tredje-verden innvandrere anført av militante muslimer okkupert gater. De betrakter gateområder som sitt okkuperte  og patruljerer det, med eller uten Shariapolizei. Det samme skjer i Sverige. Dette er mye mer interessant enn hva politiker K sier om parti Y eller omvendt.

En kan ta ferske tall fra Chicago som forteller mer om USAs situasjon enn en hel årgang av Aftenposten om Clinton-Trump duellen.

Inntil tirsdag 6 sept 2016 hadde det i år vært 488 mord i byen og 2930 skyteepisoder.I hele 2015 481 mord.

På et Universitet i Midtvesten var det  mye rasevold og her er det Blacks som foreslår at Universitetet bør segreres,også dusjene! Black Lives Matter okkuperer flyplass i London.

Uansett hvem som vinner valget i USA,vil vi få en lang periode av opptrappet vold for ingenting av forfallet i USA lar seg løse med 20 trilloner dollar i statsgjeld - på kort sikt.Den amerikanske drømmen kan aldri gjenopplives da også middelklassen ligger med brukket rygg.

Når det er mulig for den norske fiffen å legge all norsk utenrikspolitikk og forsvarspolitikk i hendene på det synkende USA,er det fordi allmuen i Norge fores med de samme gamle mytene om USA - gammel skapmat fra 1950-årene. Framtiden i verdenspolitikk tilhører Kina og deres allierte. Helt ubegripelig for den norske eliten. De er vel hjerneskadet av egenprodusert propaganda?

Når USA får denne krigen sin mot Kina-Iran-Russland er det ingenting igjen av USA.Kriger utkjempes ikke bare med mikroelektroniske  raketter og taktiske atomvåpen, men før eller senere må også bakkestyrker involveres. Alle undersøkelser i USA viser til at folkemeningen er fed up av neo-con styrte dyre og mislykkede kriger. Følger vi krigsteoretiker Sun Zi så må man ikke finne på å krige da!

Men det militær-industrielle komplekset i USA har aldri studert "Krigskunsten" skrevet 400 år før Kristus. Rockstar Frank Zappa var nok nær sannheten da han uttalte: "Politics is the entertainment division of the military industrial complex."

Krigssone nr 1 i Europa idag er franske Calais som det finnes hundrevis av videoer om.Ikke noe for norsk tv. Likeledes fra Paris hvor byens parker nå er okkuperte områder. Dette skal åpenbart ikke norskingene få vite noe om,selv om det er åpenbart at Frankrike er på drift mot en borgerkrig. Det skjønner  England som nå skal bygge kjempegjerder langs tilgangene til ferje og tunell ved Calais.

The chattering class og media-klassen i Norge er det mest komiske sjikt vi har i denne nasjonen. De er som snytt ut av Frank Zappas collected records: an entertainment division.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt