Verdidebatt

Jihad - historiske bemerkninger

Forbudet mot å forstå.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

"Om du verken kjenner deg selv eller fienden,

vil du være i fare i hvert slag."     Sun Zi

Forutsetningen for å vinne en krig eller konflikt,skriver Sun Zi i Krigføringens Kunst 400 år før Kristus, er å skaffe seg forhåndskunnskaper om fienden.

Men hva gjør man når det pågår et stort sivilisasjonssammenstøt i verden,med terror, når makthaverne i de berørte land i Vesten,overhodet ikke vil at vi skal erkjenne fienden. Tvert om er det heller slik at de som vil skaffe seg kunnskaper om fienden,er fienden. Har dette skjedd før i historien?

Allerede i sin bok "Understanding Islamist Terrorism.The Islamic Doctrine of war" skrev professor Patrick Sookhdo i 2004 følgende:

"Vestlige forsøk på å fokusere utelukkende på Qaida og isolere denne fra mainstream islamsk tradisjon,mislykkes i å forstå (fail to understand) karakteren av de islamistiske terrornettverkene."

Dette "fail to understand" er nå vår offisielle politikk. Denne mislykkethet velger å se bort fra de historiske hjørnesteinene i Islam.

La oss begynne med Ibn Taymiyya (1263-1328). Hans skrifters essens går ut på å lansere voldelig,krigersk Jihad som den høyeste religiøse handling en muslim kan utføre. Ser man seg om rundt i verden,vil man finne utallige moskeer og kultursentra oppkalt etter Taymiyya.

En annen gigant er Wahhab (1703-1792) som oppfant dette med TAKFIR. Det går ut på at doktrinen Wahhab bygget på, går inn for å bannlyse alle muslimer som motsetter seg denne,som frafalne fra islam(apostater),noe som kan rettferdiggjøre å drive dødelig Jihad mot dem. Dette er da den SaudiArabiske statsreligionen og alle ungdommer i staten pugger Wahhabs voldskrifter og ser halshugginger og amputasjoner på tv. I arabisk presse omtales dagens Jihadister enten som salafister (Muhammeds følgesmenn) og Jihadister,mens Iran/Hizballah omtaler dem som TAKFIRER. Begge deler er forsåvidt riktig.

Fra 1950-tallet av besluttet SaudiArabia og andre Wahhabivennlige stater i Gulfen, at de skulle eksportere denne statsreligionen til hele verden og dette gjorde de ved å sette opp madrassas og moskeer til trillioner av dollar. På dette tidspunktet var det den arabiske nasjonalismen ved Nasser som hadde vind i seilene i Arabia og denne allierte seg med Sovjetunionen.

USA og Vestens mottrekk var å alliere seg med Wahhabi- SaudiArabia og andre konservative islamske stater og støttet fullt ut denne Islams utbredelse. Religionen ble sett på som et politisk våpen mot Sovjetunionen og kommunismen.

Så kan man lure på at siden SaudiArabia uten sammenligning forøvrig er Gudfaderen og maskinen for militant Jihad i verden,hvorfor det er så lite oppmerksomhet og kritikk av landet i våre media - inkludert Al-Klassekampen. Det kommer av at Saudi et Co med sine petrodollar pengeberg, har klart å skaffe seg aksjemajoritet i de aller største bankene og selskapene både i USA og England. Sånn som olje/gass økonomien fungerer globalt,kan ikke Vesten legge seg ut med disse statene - det kunne ende i en fallitt. Selv universitet er avhengig av Wahhabi-donasjoner.

Omkring 1976 mente da Nato-Islam alliansen at Sovjetunionen breiet seg for mye i Arabia/Afrika og deres etterretningstjenester kom sammen i SAFARI CLUB dette året for å legge planer for en internasjonal islamistisk arme som kunne nedkjempe kommunismen. Dette at en islamist,general Zia,grep makten i Pakistan passet svært godt for opplegget og Safari Club-medlemmene satset på å bygge Pakistan til en Jihad-frontstat mot SovjetUnionen. Det innebar at mykere versjoner av Islam ble forsøkt utryddet/ erstattet med Wahhabi-islam og krig mot Sufier og Shiaer ble igangsatt.

I ettertid skryter Carters sterke mann,Brzezinski,hemningløst av at han lokket Sovjet i en felle ved å ruste opp Jihadene i Afghanistan i året FØR Sovjet- invasjonen fant sted. (Le Monde intervjuet)

De vikitigste etterretningsorganisasjonene som ledet Jihadkrigen i Afghanistan fra 1979 til 89,var Pakistans ISI,saudiske GID og amerikanske CIA. Ingen vet nøyaktig hvor mange milliarder dollar krigen kostet, men det man vet er at USA og Saudiene ble enige om å dele krigsutgiftene: omtrent 30 milliarder dollar på hver til en Jihadhær på rundt 40 000 internasjonale mujahedins - "freedomfighters".

Osama bin Ladens mentor på denne tiden var sjefen for saudiske etterretningstjeneste,Prince Turki, og først i 1988 ble da Qaida stiftet og utviklet etter få år en global strategi. Et annet viktig moment er at pakistanske ISI var motoren bak utviklingen av mangfoldige Jihadgrupper for å bruke dem i krig mot India i Kashmir og utvide sin makt over Afghanistan.

Nå rykker vi noen år fram i tiden. Umiddelbart etter Afghanistankrigen ble Somalia et Jihadhøl og USA sendte inn Marines for å knekke denne bevegelsen. Det gikk helt motsatt av hvordan Bill Clinton hadde trodd: somaliske Jihadister skjøt ned Black Hawks helikoptre som den letteste sak av verden og drev amerikanerne ut med urban terror,bilbomber,sykkelbomber,kamelbomber og likvideringer. Dette hadde nemlig SomaliJihadistene blitt opplært i under Afghanistankrigen. Etter USAs manualer for gerilja.

Allerede noen måneder etter at USA hadde teppebombet Irak,i november 2003,skjedde tilsvarende saker i Irak: med stor faglig dyktighet ble Black Hawk og Chinook helikoptre skutt ned og en fryktelig terrorJihadkrig oppsto. Mange av de gruppene som ledet denne var også utdannet i Pakistan under Afghanistankrigen. Dette er sånt som heter Blowback.

Resultatet av den lange islamiserings og Jihadiseringsprosess av Pakistan var at det rundt midten av 2005 fantes 25 grupper jihadister i landet som overhodet ikke ville være under kontroll av ISI-CIA lenger,og stiftet Pakistan Taliban i 2007. I krig mot Staten. Sentraene for Pakistan Taliban er stammebeltet med verdens høyeste analfabetisme (FATA) og til sentraene Quetta og Bajaur valfarter vestlige og asiatiske Jihadister for å utdanne seg militært. Norske såvel som britiske. En rapport fra 2008 hevder at 4000 britiske jihadister er utdannet her gjennom årene. Dagens meldinger går ut på at britiske innenlandsetterretning,MI5, overvåker 1000 britiske Jihadister i øyeblikket.

Pakistan Taliban er derfor idag en av de ruvende Jihadorganisasjonene i verden som den pakistanske Staten nå fører regelrett krig mot. Det var ikke slik verken general Zia eller ISI hadde tenkt seg det,for Pakistans Taliban roper høyt fra alle hustak nå: "Pakistan vil bli en bastion for det Islamske Kalifatet." Dette er en organisasjon som nå overveier å sende en hel bataljon Jihadister til Islamsk Stat.

Nå var det slik at tyrkisk fødte Sibel Edmonds var språkmektig og ble tilbudt jobb som oversetter fra tyrkisk og farsi i FBI. Det tok ikke lang tid før hun oppdaget at tyrkiske MIT og amerikanske CIA samarbeidet om å bistå Jihadistene i deres kriger i Tsjetsjenia og Dagestan. Samt mange andre tvilsomme saker som hun begynte å lekke og fikk naturligvis sparken. Siden Tyrkia står i fokus nå,her er hva hun skriver i memoarene Classfied Woman fra 2012:

"Helt motsatt de tradisjonelle gangster-sterotyper, består de tyrkiske kriminelle nettverkene hovedsakelig av forrretningsfolk - gjerne toppsjefer - som ser respektable ut,høytstående militære,diplomater og utdannete folk.

Det merkelige er at tiltross for kjent rapportering og dokumentasjon om Tyrkias rolle i narkotikatrafikken,opptreden på det svarte kjernefysiske markedet, i terror og hvitvasking av penger,fortsetter Tyrkia å motta milliarder i hjelp og assistanse fra USA hvert år." (side 97)

Presidenten i Tyrkia,Erdogan,kom til makta i 2002 og hvert eneste år under hans tid i den 74 millioner store tyrkiske staten, har det vært turbulent på ulikt vis. En sentral grunn til dette er at Erdogan vil gravlegge arven fra den store sekulære nasjonalist,Kemal Atatyrk,og gjeninnføre arven fra det Ottomankalifatet nedlagt i 1922. Både undervisning og hær islamiseres og når det har gått økonomisk bra i Tyrkia skyldes dette ikke minst at Wahhabi-statene liker denne utviklingen og investerer stort i landet. De har ikke det minste imot at Erdogan presser fram neo-Ottomansk ekspansjon til nabostatene.

Jeg har alltid framholdt at den islamistiske organisasjonen Hizb ut-Tahrir var den mest intelligente og smarte på verdensscenen. De har bare ett ord på programmet: Kalifatet. Dette har i femten år vestlige etterretningstjenester betraktet som noe fantasifullt dill og latt dem få lov til å holde på med kontorer og moskeer. De skal få se.

10 oktober har da deres webside en lengre artikkel som heter "Pakistaniseringen av Tyrkia" som etter mitt skjønn og i Sun Zi ånd,inneholder interessant studiematerialet for hvordan islamister seg på utviklingen - viktige saker:

Den aller siste beslutningen i det tyrkiske parlamentet "bringer Tyrkia nær til å gå til krig mot de elementene i Irak og Syria som Ankara (hovedstaden) har anstrengt seg for å frambringe. På mange vis er nå  dette et speilbilde av DET SOM SKJEDDE I PAKISTAN FOR NOEN ÅR TILBAKE."

Forfatteren nevner at Islamsk Stat er i full gang med å rekruttere TYRKER-Jihadister og også i de syriske flyktningeleirene og har framgang.

"Ved å starte en krig mot Islamsk Stat og andre islamske grupper i Syria,er det en reell fare for at Ankara raskt vil bli nedgravd I EN LANGVARIG GERILJAKRIG SOM FINNER STED INNENFOR TYRKIAS GRENSER."

Dette åpner oss opp for store muligheter for USA og Nato som da kan sikte ut Tyrkia som neste offer ved en istykkerhakking (dismemberment) av Irak og nyoppdeling av Syria."Tyrkia vil bli USAs neste bytte."

En pakistanisering av Tyrkia kan da svekke landet både økonomisk og militært før den neste fase av vestlig balkanisering trer i kraft.

For å stå imot disse USA/Nato planene kan da Tyrkia gjøre følgende etter Hizb ut Tahrirs anbefalinger:

1) Tyrkia må bryte med hele Vesten,innkludert Nato.

2) Kurderne må hjelpes. Kurdiske milits må nedlegges og bakes inn i den tyrkiske hæren.

4) Å mobilisere alle militante islamister som kjemper mot Assad,til å gå inn i den Tyrkiske Hæren, deretter marsjere mot Assad og hans bødler og frata dem makta. De gruppene som IKKE vil bli med på denne planen,bør isoleres og tildeles et fatalt slag.

5) Å overbevise andre muslimske stater som nå er allierte med USA om å bryte forbindelsen og heller slå seg sammen med Tyrkia for å frigjøre Syria og sende flyktninger i sikkerhet hjem til Irak og Syria.

6) Å sende en skarp melding til Iran at såfremt de ikke opphører å støtte Assad,Abadi i Irak og Hizballah, vil Iran senere betale en fryktelig pris.

Alt dette forutsetter at Tyrkia kaster vekk restene av sekularisme og helhjertet omfavner Islam.

Den aller største dødssynd i politikk og krigføring,hevder Sun Zi, er å undervurdere fienden ved ikke å studere ham nøye og skaffe seg overlegne forhåndskunnskaper.

Dessverre har vi nå en situasjon hvor dette nærmest er forbudt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt