Verdidebatt

Oasisme

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Oaseleder Einar Ekerhovd reiser nå land og strand rundt med budskap om profeti og håp.

Jeg har en følelse av at Oaselederen nå fossror for å komme i land.                                                           En av de største farene "Kon Tiki" flåten  en gang hadde var nettopp å komme velberget i land. Gjennom brenningene kunne lett ha blitt skibbrudd med forferdelse.

Det er ikke slik at jeg går og håper dette for Oase heller, selv om jeg stiller svært kritiske spørsmål til Oase vedr. den  profetiske utfoldelsen de driver. Oase har vert til nytte for mange, ingen tvil om det.                    Men derfor er det også betimelig å stille spørsmål.

Jeg siterer Ekerhovd :  "  I våre sammenhenger har det blitt lagt veldig stor  vekt på  hyrder og lærere. Dette er tjenester som er viktige innover i menigheten. Men hvor blir det av apostlene og  evangelisten som har sin tjeneste utover ?   Og - - hvor er profetene som holder kontakten oppover med Gud. ?"    Fra Vårt Land lørdag 17.10.

Ja,  hvor blir det av apostlene.  Etter min lærdom gikk den siste av apostlene, Johannes,  hjem til Gud  ca. år  100 e.Kr.   Apostel tjenesten er avsluttet fra og med da.  Termen Apostel er det jo noen som nå skal ta i bruk igjen – men det får tilhøre et annet innlegg.

Da står vi igjen hyrden, læreren og evangelisten som skal ta seg av tjenesten innover og utover.   Så er det da profeten sin oppgave å ta seg av kontakten oppover sies det.

Ja, vel.  Jeg trodde vi alle skulle pleie vår kontakt oppover jeg ?     Dersom det er slik rollefordeling i Oase, er det vel ikke rart det går litt fort i svingene.   

Profeter og profeti i NT er det samme som  forkynnere og forkynnelse.  Ekerhovd kan nok mer gresk enn jeg,  men profeti på dette språket betyr forkynnelse, ettersom jeg har forstått det.   

Professor Per Kjetil Farstad, som visstnok også driver  "profetskole" skal ha fått et veldig "profetisk  budskap fra herren"  Jeg siterer:    " Fokuser på mitt rike, fokuser på min allmakt.  Vit at jeg har all makt."   Men jeg  sier ja og amen til dette.   Jeg kunne faktisk tenkt meg å avslutte dette innlegget med akkurat dette selv.  Men profet vet jeg ikke av at jeg er.

Jeg har sagt det før, og sier det igjen:  Jeg  lytter gjerne, og er villig til å innta andre standpunkter om det skulle vise seg  klare og  utvetydige tegn på ekte proefetier som bl.a. Oase forfekter – men hittil ser det ganske tynt ut.   

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt