ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Kaster Gud ut 
av terapirommet

Mennesker i eksistensiell krise føler seg avvist når de 
forteller psykologen om troen sin.

ANNONSE
ANNONSE

BILDER

Mange har hørt om hvordan religiøse tema blir avvist og ignorert i terapirommet, og om usikre ­psykologer som sender ­pasientene videre til presten med sine vanskelige trosspørsmål. Hvorfor skjer dette? Hvorfor kastes Gud ut av terapirommet? spør psykolog og forsker Silje Endresen Reme.

Foto: NTB scanpix
Vis bildetekst
Kommentar

For noen år siden oppsøkte en dypt deprimert Paal Andre Grinderud psykolog for å få terapi. Han følte seg avvist. Psykologen ønsket ikke å snakke om det som var viktigst for ham. Han oppsøkte en ny – men ble avvist igjen. Ingen ville ta utgangspunkt i gudsbildet og de religiøse spørsmålene som livskrisen hans var knyttet til.

LES SAKEN HER: Fikk ikke snakke om Gud i terapirommet

Grinderud fortalte om opplevelsene sine i Vårt Land tidligere i år. Erfaringene ligner på noe bloggeren Sigrun Tømmerås har fortalt i Tidsskrift for Norsk psykologforening: Hun vokste opp i et voldelig og pietistisk miljø, hvor religionen formørket mye av hennes barndom og voksenliv og ga henne skyld­følelse og angst. Da hun omsider oppsøkte psykolog, ble hun møtt med forutinntatte og normative­ ­religiøse oppfatninger og en manglende forståelse av hvor viktig og alvorlig religionen var for henne.

Mange har hørt lignende fortellinger, om hvordan religiøse­ tema blir avvist og ignorert i ­terapirommet, og om usikre psykologer som sender pasientene videre til presten med sine vanskelige trosspørsmål. Hvorfor skjer dette? Hvorfor kastes Gud ut av terapirommet?

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer