Bøker

Vigmostad & Bjørke kjøper Schibsted forlag

– En drøm som går i oppfyllelse, sier forlegger Arno Vigmostad.

Forlagshuset Vigmostad & Bjørke ble startet i en 16 kvadratmeter stor hybel på Eidsvågneset i Bergen i 1990. I dag, 25 år senere, har de rundt 265 ansatte, over 750 millioner kroner i omsetning og er Norges fjerde største forlagshus.

Nå blir de enda større. I dag har forlagshuset Vigmostad & Bjørke kjøpt Schibsted forlag fra Schibsted Media Group.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier forlegger Arno Vigmostad i en pressemelding.

Han begynte karrieren i forlagsbransjen med å skrive noveller og kortromaner for blader som var eid av Schibsted forlag.

– Vi ser fram til å øke satsingen på norsk og oversatt underholdningslitteratur til glede for norske boklesere, og vi ønsker å forsterke satsingen på allmennlitteratur, sier Vigmostad.

LES OGSÅ: Asbjørn Bjørke vant kampen om salmeboka

Kjøper Schibsted

I fjor kjøpte Forlagshuset Vigmostad & Bjørke studentbokhandlerne Studia og Akademika. Tidligere har de kjøpt Fagbokforlaget, Piratforlaget (som nå er innlemmet i det skjønnlitterære forlaget Vigmostad & Bjørke), nettbokhandelen Haugenbok.no, Eide forlag, John Grieg AS og musikkforlaget Cantando.

Og nå har de også kjøpt opp Schibsted forlag, som ble etablert i 1839 av Christian Schibsted. Forlaget omfatter i dag skjønnlitteratur for barn og voksne, faktabøker, årbøker, og romanserier. I dag er det også Norges ledende importør av utenlandske bøker for salg i norske bokhandlere.

Schibsted forlag gir ut kjente serier som Guinness rekordbok og Hvem hva hvor, og har blant annet gitt ut bøkene til Khaled Hosseini, Victoria Hislop og Kate Morton på norsk. Forlaget har også en lang tradisjon for underholdningslitteratur, og gir blant annet ut Margit Sandemos Sagaen om isfolket.

LES OGSÅ: Forfattere tjener mer på å gi ut bøkene selv

Kjøper ebokhandel

Fra før eier Vigmostad & Bjørke nettbokhandelen Haugenbok, og nå kjøper de også Ebok.no, som er Norges største bokhandel for digitale bøker.

– Vigmostad & Bjørke har en solid historie. De har gjennom de siste 25 årene utviklet seg til å bli det fjerde største forlagshuset i Norge. Jeg er sikker på at kunder, forfattere og ansatte i Schibsted Forlag vil ha glede av å bli en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke, sier Bernt Olufsen, som er styreleder i Schibsted Forlag.

Administrerende direktør Christian Aas mener det er en spennende løsning.

– I Vigmostad & Bjørke har vi funnet svært kompetente og engasjerte forlagseiere med ambisjoner for fremtiden.

Les mer om mer disse temaene:

Ane Bamle Tjellaug

Ane Bamle Tjellaug

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Bøker