Kultur

«Ruller» med russen

Dansebandet Ole Ivars går nye veier, og lager feststemning for russen med sin nye låt.

Nylig annonserte danseband-veteran og låtskriver William Kristoffersen at Ole Ivars ikke skal gi ut flere studioalbum. Nå er bandet aktuelle med låten Smørefest, skrevet for en russebuss ved navn Smørebussen.

– Er russelåten et forsøk på å finne nye måter å tjene penger på når CD-salget stuper?

– Vi har ikke tjent noe mer enn lommerusk på denne låten, men fikk betalt nok til å dekke studio- og reisekostnader. Iblant må man gjøre noe man ikke nødvendigvis skal tjene så mye på, men som er morsomt å oppleve.

BERIT AALBORG: «Det er patetisk når mor og far vil drikke og danse med russen»

– Begynner å bli et litt gammelt boyband

– Skal dere bytte ut dansegallaer og festivaler med Tryvann-treff og «rulling med gutta» heretter?

– Nå har vi ikke blitt invitert til å spille på russetreff ennå, men det hadde nok vært en morsom utfordring. Vi begynner å bli et gammelt boyband, men vi har et trofast publikum og når stadig frem til nye fans. Jeg tror vi har et publikum som spenner fra 3 til 100 år, det er veldig hyggelig.

– Hva har Ole Ivars og Nordstrandsrussen til felles?

– Vi har i alle fall buss, vi òg. Om vi ikke har så mye annet til felles enn buss, folkelighet og god oppførsel, så liker i alle fall russegutta musikken vår. De sier at de har festet til Ole Ivars-låter på alle vorspiel de har hatt de siste årene.

ANMELDELSE: Snublende nær en milepæl i norsk rock

Var grønnruss

– Hva husker du fra din egen russetid?

– Jeg var grønnruss. Vi hadde ikke buss, men lastebil, og kjørte rundt for å vekke lærerne 17. mai. Det var en kald opplevelse, men et minne for livet.

– Festet dere slik russen gjør i dag?

– Vi som var grønnruss var jo litt yngre enn rødrussen, og fikk egentlig ikke lov til å drikke alkohol, men det ble jo noen ølskvetter. En medruss tilbød meg litt konjakk, men da jeg smakte en slurk viste det seg å være parfyme i flasken. Jeg turte ikke ta imot mer konjakk fra den karen på en stund.

LES MER: – Viser et Norge som er forsvunnet

Flere album er ikke fullstendig utelukket

– Når var forrige gang du gjorde noe for første gang?

– Det var nok i dag morges, da Smørebussen kjørte meg gjennom Oslo sentrum med musikk på full guffe. De russegutta der er så ryddige, ordentlige og høflige. Hadde all russ vært som dem, hadde det ikke vært noen fare.

– Er du helt sikker på at fansen ikke får flere Ole Ivars-album?

– Man skal aldri si aldri. Kanskje vi gir ut et album i forbindelse med en avskjedsturné når den tid kommer, men foreløpig har vi verken planer om å gi ut noe eller legge inn årene som danseband.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur