Kultur

Popstjerne ble bannlyst i Iran

Da iranskfødte Sami Yusuf opptrådte 
i Nasaret, ble han ­bannlyst av iransk TV.

Iranskfødte Sami Yusuf, som er oppvokst i Storbritannia, er en av vår tids største muslimske popstjerner, og opptrådte nylig i Nasaret foran et hovedsakelig palestinsk publikum.

Anerkjenner ikke Israel

Ifølge The Guardian førte­ opptredenen til at statlig fjernsyn i Iran nå bannlyser Yusuf sin musikk fra sine sendinger. Iran anerkjenner ikke Israel, og artister som opptrer i landet blir uønskede i landet, ifølge The Guardian. Sami Yusuf har reist inn i okkuperte­ områder og blant annet ­besøkt steder som er hellige for kristne­ og jøder. Derfor vil ikke den iranske statskanalen lenger spille musikken hans.

– Musikken er fri

På nettsiden sin skriver Sami Yusuf at han nekter å beklage.

– Jeg ble veldig overrasket over å høre at den offisielle TV-kanalen for Iran har bannlyst musikken min på grunn av opptredenen i ­Nasaret. Jeg visste ikke at det å få mine kjære palestinske brødre og søstre til å smile, kunne være en stor fornærmelse i Iran. Jeg er lei meg for at mine lyttere i Iran nå blir nektet musikken min, men jeg vil ikke unnskylde­ at jeg har opptrådt i Palestina, skriver han i et innlegg med overskriften: «Bannlyst av mine egne»

– Musikken er fri og var ­aldri ment for å holdes innenfor grenser eller bli brukt ­politisk.

Les mer om mer disse temaene:

Ane Bamle Tjellaug

Ane Bamle Tjellaug

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur