Kultur

Nikolai Astrup til London

– Den norske kunstneren du ikke kjenner, men aldri glemmer, skriver The Guardian om Astrup.

I dag åpner en stor Nikolai Astrup-utstilling i Dulwich Picture Gallery i London. Dronning Sonja kulturminister Linda Hofstad Helleland vil være til stede ved åpningen av Nikolai Astrup: Painting Norway.

LES MER: Jølster-fotograf Apneseth

Galleriet presenterer Astrup som en radikalt innovativ og betydelig norsk kunstner. Det er første gang Nikolai Astrup presenteres bredt internasjonalt. Utstillingen skal videre til Kunsthalle Emden i Tyskland og Henie Onstad Kunstsenter i Oslo, før den returnerer til Bergen i 2017.

Internasjonal lansering

– Prosjektet vil skrive Astrup inn i den internasjonale kunsthistorien. Han er høyaktuell og har en sentral plass der, sier KODEs direktør Karin Hindsbo, som ser frem til den internasjonale lanseringen.

LES MER: Etisk regelverk for museer

Forståelse

Sparebankstiftelsen DNB eier store deler av Astrup-samlingen og er initiativtaker til Painting Norway. Nikolai Astrup (1880-1928), kurateres av de britiske kunsthistorikerne Frances Carey, Ian A.C. Dejardain og MaryAnne Stevens. De anerkjente kuratorene ser Nikolai Astrup som en del av den europeiske og internasjonale kunstscenen, og åpner for større forståelse av kunstnerskapet.

– Nikolai Astrup skulle vært like kjent som Edvard Munch, men verden har glemt ham – inntil nå, skriver Jonathan Jones i The Guardian.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur