Kultur

Mer spent på seertall enn kritikker

Per Olav Sørensen har regissert NRKs nye storsatsing – Kampen om tungtvannet. Er du spent på mottagelsen?

– Det er kommet mange kritikker allerede, og det er hyggelig lesning. Overveldende positivt, fem og seks på terningene og mange lovord å hente. Faglig sett er jeg mer spent på seertallene. For bare noen få år siden ville dette vært en serie som lett trakk en million seere. Men det er store omveltninger i seervanene hos folk, og dette blir en slags lakmustest på om serien står seg i den kampen. Jeg mener jo at den har stort potensiale, og at den bør fange bredt – men akkurat seerresponsen er jeg veldig spent på.

LES ANMELDELSEN AV SERIEN: Glimrande krigsdrama

Nok en serie om krigen – hva har denne historien som gjør den så spennende?

– Det begynner med kampen om å bli førstemann som klarer å lage en atombombe, og rotteracet rundt det – som er spennende i seg selv. I tillegg kommer elementet med at den ene, lille bestanddelen som skal til, blir produsert i en liten dal i Norge. Når de allierte skal stoppe dette prosjektet oppstår en ganske fascinerende blanding av action, heltedåder og storpolitikk – med en liten, norsk bygd som hovedarena.

En takknemlig historie å dramatisere?

– Ja, det er litt deilig å forholde seg til de helt store spørsmålene. Dette handler ikke om å handle loff på butikken. Det er snakk om store moralske dilemmaer – og om å vinne en verdenskrig. Vi har vært bevisste på å være tett på de etiske resonnementene – sett fra begge sider av dramaet.

Hvem ville du heller snakket med akkurat nå?

– Skulle gjerne hatt en lunsj med motstandsmannen Leif Tronstad og vitenskapsmannen Werner Heisenberg. (To sentrale skikkelser i den nye TV-serien).

Og sist, men ikke minst?

– Et riktig godt nytt år til alle!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur