ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

– Lun og gjenkjennelig prestehumor

Prestene ler godt av Bjarte Tjøstheims nye tulledokumentar Presten. – Serien kan gi spennende innspill til hva man ser etter i fremtidens prestetyper, sier praksisleder på MF.

ANNONSE
ANNONSE

BILDER

LIKER HUMOREN: Tunsbergbiskop Per Arne Dahl ønsker «presten» Bjarte Tjøstheim velkommen i gullrekka av prestehumorister i statskanalen.

Vis bildetekst

SPENNENDE: Prest og praksisleder på MF, Idun Strøm Sefland, tror humor­serien Presten kan gi spennende innspill til hva man ser etter i fremtidens prestetyper.

Vis bildetekst
Kultur

Lørdag hadde NRK premiere på tulledokumentaren Presten, der Bjarte Tjøstheim slutter i jobben i Radioresepsjonen for å bli prest i Maridalen kirke.

Biskop i Tunsberg bispedømme, Per Arne Dahl, er fremdeles lattermild når vi spør hva han syntes om serien.

– Det var harmløs og godartet humor. Vi har vært fattige på pastoral humor i noen tiår nå, etter Wesenlunds feriebiskop Fjertnes og Trond Kirkvaags mange prestesketsjer. Så takk til Bjarte Tjøstheim, som i denne rekka på statskanalen igjen gir dekning for å kunne si: «La oss alle le!»

Dahl sier han etter lørdagens program bedre forstår hvorfor så mange er blitt glad i Radioresepsjonen, radioprogrammet Tjøstheim driver sammen med brødrene Steinar og Tore Sagen.

Presten

  • Humorserie om komiker Bjarte Tjøstheim, som etter en nær døden-opplevelse bestemmer seg for å slutte i det populære programmet Radioresepsjonen og starte et nytt og mer meningsfullt liv som prest.
  • Den første i en serie på seks episoder ble vist på NRKTV sist lørdag.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer