Religion

Lover at du ler – eller dør

Akademikere og humorister skal få deg til å skratte av kontroversielle tema.

På arrangementet «Le eller dø» skal forskere og humorister sammen angripe temaet humor, frykt og religion. Og publikum – de er garantert å le – eller å dø.

– Kan man le av absolutt alt, initiativtaker Mona Abdel-Fadil?

– Jeg personlig tenker at man kan le av alt. Men jeg tenker også at ikke alle er enig i det. Dette handler om ens verdier og grenser, og hvorvidt man kan le av ting som står en nær. Og poenget vårt er ikke å gjøre narr av mennesker som er redde. Poenget er å vise at for mange mennesker er humor en mekanisme for å overleve, og for å kunne snakke om og håndtere vanskelige ting. Så tanken bak arrangementet, er nettopp å tulle med endel av de kontroversene – og følelsene – som oppstår rundt religion, frykt og humor.

Kontroverser

Arrangementet finner sted på Sentralen i Oslo torsdag 4. mai om kvelden, og er del av et større formidlingsprosjekt som handler om å snakke om religiøse kontroverser.

– Formålet er å ta opp tema som engasjerere mennesker, men som ikke alltid er lett å snakke om – og samtidig å nå et bredere publikum enn dem som vanligvis stiller på akademiske debatter, forklarer Abdel-Fadil.

Programmet består derfor av to hoveddeler. For det første et forskerpanel som skal snakke om humor og frykt. Det består av blant annet Steffen Krüger fra Universitetet i Oslo (UiO) som har forsket på karikaturer, og terrorforsker fra Forsvarets Forskningsinstitutt Thomas Hegghammer. Videre deltar artister innen både stand-up og teatersport med humorinnslag. Blant dem er Are Kalvø og teamet All makt, som ledes av Eirik Bergesen fra Opplysningskontoret

Vil det runge?

Det er Abdel-Fadil, til daglig post.doc. ved Institutt for medier og kommunikasjon ved UiO som har satt sammen og ledet prosjektet.

– Det er mange involverte her, som har brukt mye tid på å gjøre showet vellykket. Så jeg gleder meg til å se den endelige sammensetningen i programmet – også gleder jeg meg forhåpentlig til å høre en sal som runger av latter, sier hun.

Les mer om mer disse temaene:

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv er journalist i kulturavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion