Kultur

Kirk Franklin ut mot Trump

Gospelsanger Kirk Franklin går sterkt ut mot presidentkandidat Donald Trumps utspill om å stenge USA for muslimer.

Den kjente artisten kritiserer kristenledere som sier seg enige med Donald Trump når han nå vil stenge grensene til USA for muslimer.

– Jeg håper dere nå ser hvorfor vi mister respekt som kristne, sier Franklin til de som støtter forslaget.

Kritikk

Flere amerikanske pastorer har stilt opp for Donald Trump den siste tiden. Franklin oppfordrer dem til å revurdere sin støtte, og kritiserer dem på Twitter, melder nettstedet Christian today.

– Mens dere var opptatt av å komme på skjermen sammen med Trump, tok dere ikke nødvendig tid til å vurdere hans karakter. Å bannlyse muslimer reflekterer ikke det USA står for - og heller ikke vår Kristus, mener Kirk Franklin.

LES MER: – Mange tenker at Donald Trump er Guds mann for Amerika

Hatefullt

Den kristne artisten får støtte av mange fans som blant annet sier: – Mange av dem som kaller seg kristne på Twitter er noen av de mest ondskapsfulle og hatefulle menneskene vi har rundt oss, er en av kommentarene.

Debatten går og Kirk Franklin får også kritikk for utspillet.

Førsteamanuensis Hilde Eliassen Restad registrerer at Donald Trump ikke har tapt terreng etter uttalelsen.

LES MER: Donald Trump skremmer velgere opp fra sofaen

Politikerforakt

– Trump bryter alle spillereglene, og får mange med seg bare av den grunn. Politikerforakten i USA er stor, og det er noe av forklaringen på hans popularitet. Da er det ikke så viktig med en helhetlig politisk plattform, sier hun.

– Tilhengerne hans opplever at han sier det de tenker, og støtten viser at det finnes mye rasistiske holdninger. Det merkelige med Trump er at han ikke innser at utspillene hans er rasistiske, sier hun.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Utestengelse

John Mounadi sitter i styret for foreningen Republikanere i Norge.

– Jeg kan forstå hans anliggende, men han snakker først og tenker etterpå. Det ble et dumt utspill. Han kunne snakket om å styrke sikkerheten ved innreise til USA, nå slår han alt for bredt når han vil utestenge alle muslimer, sier Mounadi.

– Vil Donald Trump nå nye velgere gjennom dette utspillet?

– Det vil nok slå begge veier. Trump vil fortsatt sterkt. Han kan ta sjanser som de andre kandidatene ikke tør, og har alltids noe å falle tilbake til. Han prøver å si det folket vil ha, og lykkes vel delvis, sier Mounadi.

Fundamentalister

Han tenker at Trump forsterker sin posisjon blant en del kristne velgere, men at utspillet slår begge veier.

– Donald Trump har en sterk posisjon blant evangelisk kristne, og kan styrke sin posisjon blant de mest fundamentalistiske. Han appellerer også til dem som har et perspektiv der det nå utkjempes en kamp mellom muslimer og kristne. Jeg er redd han forsterker polariseringen religionene i mellom, sier Mounadi.

Les mer om mer disse temaene:

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal har i mange år vært journalist og fotograf i Vårt Land, og har dekket både kultur- og kirkeliv.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur