ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

– Kierkegaard var ingen selvhjelpsguru!

Ateister kan lese Kierkegaard med stort utbytte, mener prest og forfatter Sørine Gotfredsen. – Men hvis man vil følge ham helt til døra, kommer man ikke utenom Gud.

ANNONSE
ANNONSE

BILDER

Kultur

«Hvis du ønsker deg en enkel hverdag, hvis du bare vil nyte livet, må du unngå å lese Kierkegaard», skriver Sørine Gotfredsen i innledningen til boka om den danske bråkebøtta og verdenskjente filosofen Søren Kierkegaard. Om man tror det rosa omslaget på Å leve med Kierkegaard inviterer til lun hygge, tar man altså feil – Søren og Sørine har til hensikt å riste litt i leseren, sprøyte litt angst og fortvilelse inn i den dvaske, skandinaviske offentligheten. Denne uka var hun i Oslo for å snakke om boka, som kom på dansk i 2013 og på Vårt Land forlag i fjor.

412736_NP.jpg

Vanskeligheter overalt

– I mottoet som innleder boka di, skriver Kierkegaard at han av kjærlighet til menneskeheten ser det som sin oppgave «å lage vanskeligheter overalt». Hvorfor skal man gjøre alt så vanskelig?

Søren Kierkegaard

  • 1813–1855. Dansk teolog, filosof og forfatter.
  • Regnes som den største nordiske filosofen gjennom tidene, med innflytelsesrike verker som «Enten – ­Eller» (1843) «Begrebet Angest» (1843), «Philosophiske Smuler» (1844) og «Sygdommen til ­Døden» (1849).
  • Var en viktig inspirasjon­ for Jean-Paul Sartres eksistens­filosofi på 1900-tallet.
  • Sørine Gotfredsen (født 1967) er prest, debattant og forfatter. «Å leve med Kierke­gaard» utkom på Vårt Land forlag i 2016.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer