ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Gospelens påskebudskap som livsstil

Oslo Gospel Choir har gjort stor suksess med sine juleplater. Nå gir de ut sitt første påskealbum. – Påskemusikalen Messiah er det viktigste jeg har skrevet, sier Dirigent Tore W. Aas.

ANNONSE
ANNONSE
Kultur

Sju av elleve sanger på Oslo Gospel Choirs (OGC) nye musikal, Messiah, er direkte knyttet til påskens budskap. Koret, som i en årrekke har samlet smekkfulle julekonserter i Oslo Konserthus, og var med å starte det som er blitt et massivt julekonserttilbud her i landet, retter nå søkelyset på det som dirigent Tore W. Aas, Kine Ludvigsen Fossheim og Hans Petter Hammersmark, er enige om er den viktigste kristne høytiden.

Fundamentet

– At Jesus døde og stod opp igjen, er fundamentet i kristendommen, i gospelmusikken, og i mitt eget liv. At påsken er blitt mindre omtalt, og mindre besunget enn jula, har nok mest kommersielle årsaker. Nå gjør i hvertfall OGC en innsats for å rette på det, sier korets yngstemann, Hans Petter Hammersmark.

– Jeg synes OGC burde dratt på en påsketurné med Messiah, for å minne om at påsken egentlig handler om helt andre ting enn påskesol, påskeegg og påskekrim, sier mangeårig solist i koret, Kine Ludvigsen Fossheim.

Oslo Gospel Choir

  • Startet i 1988. Gitt ut 34 CD-er. Solgt over en million album. Aktuelle med musikalen Messiah. Samlet før jul tre fulle Oslo konserthus på én kveld.
  • Tore W. Aas (59) har vært dirigent for koret siden starten. Kine Ludvigsen Fossheim (34) har vært med i OGC i 13 år. Hans Petter Hammersmark (28) vært med i OGC i seks år.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer