Nyheter

Fritt Ord medeier i Snøhetta

Med 30 millioner kroner går stiftelsen Fritt Ord inn som eiere av arkitektkontoret Snøhetta.

I dag var de ansatte i Snøhetta innkalt til allmøte. Spenningen ble utløst da ledelsen kunne informere om den nye eieren.

30 millioner

I en melding på arkitektkontorets hjemmeside heter det: «Stiftelsen Fritt Ord har besluttet å investere 30 millioner kroner i Snøhetta. Fritt Ord og de to majoritetsaksjonærene i Snøhetta AS har i dag undertegnet en investeringsavtale om en rettet emisjon som vil gi Fritt Ord en eierandel på 20 prosent i Snøhetta-gruppen. Fritt Ord blir da eneste eksterne eier i Snøhetta. Emisjonen forutsetter at visse betingelser blir oppfylt og er tenkt gjennomført i løpet av høsten.»

Investering

Fritt ords direktør Knut Olav Åmås sier Snøhetta er en spennende finansiell investering.

– Vi ser på Snøhetta som en virksomhet som har maktet å etablere en global merkevare gjennom en visjonær vekststrategi, faglig dyktighet og internasjonal gjennomføringskraft. Arkitektfirmaet nyter en høy, internasjonal anseelse og tegner ofte bygninger og miljøer med frie, åpne og demokratiske rom. Deres mange kulturbygninger og plasser er gode eksempler på det. Slik sett er det også en viss forbindelse mellom Snøhettas og Fritt Ords verdigrunnlag, og det er meningsfylt for oss å bidra til den videre utvikling av arkitektfirmaet, sier Åmås.

Uvanlig samarbeid

Snøhetta-gründer Kjetil Trædal Thorsen sier 30 millioner fra Fritt Ord vil gjøre det mulig å styrke og videreutvikle Snøhetta.

– Vi er svært fornøyd med at vi her går utover de vanlige rammene for samarbeid i arkitektur- og designfaget ved å få Fritt Ord med på eiersiden, sier Trædal Thorsen.

Les mer om mer disse temaene:

Arne Guttormsen

Arne Guttormsen

Arne Guttormsen er kulturjournalist i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter