Kultur

Dagsavisen lanserer ny avis i Trondheim

Arbeider-Avisa blir Dagsavisens tredje lokalutgave.

I dag ble det klart at ingen av opposisjonspartiene støtter kulturministerens forslag til tak på pressestøtten. Samtidig kan Dagsavisens fortelle at de har sikret seg rettigheten til nok en lokal utgave, denne gangen i Trondheim.

– Vi har akkurat informert de ansatte om at vi har fått rettighetene av LO til den gamle nummer to-avisa i Trondheim, Arbeider-Avisa, forteller Eirik Hoff Lysholm, sjefredaktør og administrerende direktør i Dagsavisen.

Dagsavisen har allerede lansert Dagsavisen Fremtiden i Drammen, og snart kommer det også en ny utgave av Moss Dagblad. Nå setter de i tillegg i gang med å utvikle Arbeider-Avisa til en lokal utgave av Dagsavisen.

I dag er Arbeider-Avisa en nettavis eid av LO, men nå blir det altså en lokal Dagsavisen-utgave på papir.

– Hvis vi klarer å ha avisa på gata 1. mai neste år, hadde det vært optimalt, særlig med tanke på avisas stolte arbeiderhistorie. Jeg tror mange i Trondheim har savnet avisa, og at det blir en god tilvekst til mediemangfoldet, sier Lysholm.

Han kaller det «et lite stykke avishistorie.»

– Vi har skjønt at en viktig forutsetning for pressestøtten er at vi har valgt å satse offensivt med de midlene vi har fått. Det er flott at politikerne legger til rette så vi fortsatt kan satse på journalistisk kvalitet, sier Lysholm.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur