Kultur

Bønnhørt på banen

Ingebrigt Steen Jensen fikk brev fra eldre kvinne som skrev at han var en kristen selv om han ikke var klar over det selv.

Stabæk var dømt nord og ned før sesongen, men er sikret bronse, og kan ta sølvet i siste serierunde.

– Snakker­ vi om et mirakel, Ingebrigt Steen Jensen?

– Ja. Men også om et enormt lagarbeid. Mest optimistisk på våre vegne før seriestart, var VG som plasserte oss på 13. plass. Under treningskampen vår mot Rosenborg på La Manga i vinter, trodde­ også jeg vi skulle rykke ned. Så ble det stadig mer orden på sakene­, ikke minst takket være treneren Bob Bradley.

– Stabæk fikk jo en pangstart på serien?

– Ja visst. Vi spilte seks kamper på rad uten å slippe inn et eneste mål. Usikkerhetsmomentet var at vi bare hadde 14 gode spillere. Men vi har nesten ikke hatt skader. Nesten ikke gule kort heller.

– Rimelig arbeidskraft

– Er årets lag nesten like gode som det som tok seriegull i 2008?

– Som lag er vi nok det. Men individuelt er vi ikke på samme nivå som for eksempel Daniel Nannskog, Veigar Pall Gunnarson og Alanzinho var.

LES KOMMENTAREN: De har ødelagt fotballens uskyld

– Du har sagt at årets Stabæk-lag er rimelig arbeidskraft?

– Vi har så vidt jeg kan huske ikke betalt overgangssum for en eneste spiller. Halve Stabæk har totalt kostet oss omtrent like mye som benkesliter Morten Gamst Pedersen har kostet Rosenborg.

Fikk seg en på trynet

– Var det en lærepenge med den voldsomme satsningen med Telenor­ Arena, og deretter alt som raknet så ettertrykkelig?

– Det var i hvert fall nok et mirakel at vi i løpet av to år stablet oss på beina igjen. Vi var anklaget for bedrageri, alle sponsoravtalene ble sagt opp, og alle spillere fristilt. Kanskje hadde vi godt av å få oss en på trynet, hvem har ikke dét?

Ber til Gud under hver kamp

– Det ryktes at du ber til Gud under­ Stabæk-kampene?

– Det skjer omtrent 15 ganger, tenker jeg. Hver gang det er straffe­, frispark eller corner, ber jeg. Når jeg går i kirken, det vil si i bryllup, begravelser og konfirmasjoner, føler jeg ingen trang til å be. Men på tribunen gjør jeg det: Først et blikk opp mot lyskasterne, så et på kjæresten min, før jeg sier i fullt alvor: «Gud, vær så snill, nå må du ikke føkke det til for oss!».

LES OGSÅ: «Slik Jesus ville at fotball skulle spilles»

– Savner du å skrive spalten Menn om mangt i Vårt Land?

– Ja, det tvang meg til å tenke og følge med på ting hele tiden. Og så fikk jeg nydelige brev, fra blant annet en eldre kvinne som skrev jeg var en kristen selv om jeg ikke var klar over det selv.

Les mer om mer disse temaene:

Olav Solvang

Olav Solvang

Olav Solvang var kulturjournalist i Vårt Land i en årrekke, med særlig interesse for musikk. I 2019 utga han boka «Rytmer rett i hjertet - en beretning om den kristne populærmusikkens historie i Norge». Han anmelder populærmusikk for Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur