Kultur

Brobyggeren felt i PFU for Betanien-saken

Metodistkirkens magasin for kristen tro, tanke og liv har brutt god presseskikk, mener Pressens Faglige Utvalg.

Pressens Faglige Utvalg har denne uken behandlet en klage mot Metodistkirkens magasin Brobyggeren og konkludert med at magasinet har brutt god presseskikk. Saken dreier seg om en lederartikkel skrevet av Brobyggerens redaktør.

Temaet for lederartikkelen var den såkalte Betanien-saken i Bergen, der den tidligere direktøren ved sykehjemmet, Are Blomhoff, underslo 15,8 millioner kroner over en periode på syv år. Blomhoff tilstod i Drammen tingrett i januar, og ble dømt til tre års fengsel for underslag, bedrageri og sexkjøp i utlandet.

LES OGSÅ: Vil ha 26 millioner av eks-Betanien sjef.

Mener påstand var løgn

I fjerde avsnitt i Brobyggerens lederartikkel heter det blant annet: «Direktøren tilstod i rettssaken grov trakassering av varslerne i saken.» Klageren klaget lederartikkelen inn for PFU og mente at påstanden om tilståelse om grov trakassering av varslerne var direkte løgn. Brobyggerens redaktør mente på sin side at han hadde kilder for påstandene om trakassering og at han ikke brukte ordet «tilstod» i juridisk forstand.

Ikke dokumentert

I PFUs uttalelse heter det at Brobyggerens redaktør ikke har «dokumentert verken at direktørens tilståelse i retten omfattet den påklagede påstanden om grov trakassering av varslerne eller at slik trakassering virkelig har skjedd», og at Brobyggeren har brutt god presseskikk.

LES HELE VÅRT LANDS DEKNING AV BETANIEN-SAKEN HER

Les mer om mer disse temaene:

Alf Kjetil Walgermo

Alf Kjetil Walgermo

Alf Kjetil Walgermo er journalist og litteraturkritikar i Vårt Land. Han er tidlegare kulturredaktør i avisa. Walgermo er også forfattar.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur