Kultur

Bokhøsten på Kolon

To ­debutanter og ny ­novellesamling fra Ari Behn er blant Kolons ­utgivelser i høst.

Kolon forlag har to debutanter på sin høstliste.

Mari Tveita Stagrim fra Nesodden debuterer med novellesamlingen Alle nyanser av sinne, som er syv fortellinger om alle de dagene som ikke ble sånn som man trodde.

Stein Sørensen debuterer med romanen 4, som er en gangsterroman fra Oslo. Han jobber som sykepleier ved infeksjonsavdelingen på Oslo Universitetssykehus.

LES OGSÅ: Lysten på leselass

Ny novellesamling

I september kommer Ari Behn med novellesamlingen Døden er en avsporing. Den inneholder ti noveller som skildrer vold og død, livet i offentligheten og journalister i krig, et TV-team som møter yakuzaen i Japan, en mannlig asylsøker på rømmen sammen med et av ofrene fra Utøya, ungdommelig forelskelse i Amerika, ensomhet og tap av kjærlighet.

LES OGSÅ: Kubbe er alene på nettbrett

Flere romaner

I fjor debuterte Anne Helene Guddal med diktsamlingen Også det uforsonlige finnes. Nå har hun skrevet en roman. Bebo er en lavmælt og poetisk kjærlighetsroman om en kvinne og en mann i et gammelt hus ved fjorden, som lever med trusselen om sammenbrudd og oppløsning.

Bjørn Bottolvs gir ut den niende ­romanen om politibetjent Jo Kaasa, som jobber ved Voldsavsnittet på Majorstua politistasjon. Kriminalromanen har fått tittelen Før snøen legger seg.

Kjersti Rorgemoen har skrevet romanen Håpet og festen, som handler om en ung kvinne som finansierer husleie, alkoholforbruk og studielån med å jobbe som makulerer for Fretex.

Simen B. Hagerup debuterer som romanforfatter med Jordverv, som er første boka i en trilogi med fantasy for voksne.

Pedro Carmona-Alvarez har skrevet diktsamlingen Samtaler med onkel Nica og tante Viola.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Essaysamlinger

Metafysisk skrapjern, er tittelen på essaysamlingen Henning Hagerup kommer med. Samlingen inneholder lengre essays om blant annet Sigmund Freud, Tor Ulven, T.S. Eliot, Samuel Johnson, og Ole Robert Sunde. Pål Nordheim kommer med essaysamlingen Gutterommet og verden, som tar for seg vårt blikk på Afrika, 22. juli og den arabiske våren.

Kolon gir også ut Bertolt Brechts Landskap i eksil, gjendiktet av Johann Grip, og Veronica Forrest-Thomsons diktsamling Språkspill, gjendiktet av Karin Nygård.

Les mer om mer disse temaene:

Ane Bamle Tjellaug

Ane Bamle Tjellaug

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur