Kultur

Arrangerer minnekonsert på Saras fødselsdag

– For første gang siden januar har jeg gledet meg til en lørdag, sier Kjersti Sandsmark.

På lørdag ville Sara C. H. Sandsmark, som omkom i Bjørkelangen-ulykken, fylt 14 år. Dagen markeres med en minnekonsert i Løken kirke i Akershus, med blant andre Solveig Leithaug, Petter Simonsen, Trygve Skaug og Oslo Soul Children.

– Vi har kalt minnekonserten for Novemberlys, siden Sara var lyset som kom til oss i november, sier Saras mor Kjersti Sandsmark. Hun forteller at alle artistene som ble spurt, sa ja ti å bidra.

– De ryddet plass i kalendrene sine, og stiller opp uten vederlag. Det er helt enormt. Konserten er gratis, men folk kan få gi en gave til Saras minnefond.

LES INNLEGGET FRA SARAS PAPPA: Å ville flykte fra jula

LES OGSÅ: – En markering av at liv betyr noe

Veldedighet

Minnefondet har tre formål, som Sara var opptatt av.

– Hun var opptatt av at alle skulle få mulighet til å ri, av at alle skulle ha det godt, og at flere skulle få høre om Jesus, sier Sandsmark.

Derfor har minnefondet til nå blant annet finansiert tiltak for at funksjonshemmede skal få mulighet til å ri, samt vaksinasjons- og skoleprosjekter i Kenya.

– Hvem er du mest stolt av å ha fått med på konserten?

– Alle sammen! Men jeg er veldig glad for at Oslo Soul Children kommer. Det er koret Sara sang i. På denne tiden i fjor øvde vi inn låter sammen, og jeg er fortsatt med i foreldrekoret deres, selv om Sara er borte. Jeg er utrolig takknemlig for støtten vi har opplevd. At jeg fortsatt står på beina, det tenker jeg er på grunn av alle som ber for oss, sier Sandsmark.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Bok om sorg

Etter ulykken skrev Saras far, Jostein H. Sandsmark, boken Pass på liten og på stor.

– Hvordan har du opplevd all oppmerksomheten, og det at mannen din skrev bok etter såpass kort tid?

– Jeg tror det reddet livet hans. Han smilte ikke, sov ikke, spiste ikke, og jeg tenkte at jeg kom til å miste ham også. Men så dro han fram datamaskinen. Da merket jeg at det gikk bedre med ham, slik at jeg kunne begynne å tenke mer på meg selv. Han tok en kjempesjanse når han var så åpen om dette, men når tilbakemeldingene har vært så positive, viser det at det er viktig å være ærlig, sier Sandsmark.

– Hvordan tror du denne dagen blir for deg?

– Jeg skal være med og synge i konserten og ser fram til å dele god sang og musikk om lys, håp og kjærlighet med mange mennesker. Der Josteins bok er hans kjærlighetserklæring til Sara, blir dette min og de andre deltakerne sin kjærlighetserklæring, som vi ønsker å dele både med mennesker som kjente Sara og de som ikke kjente henne. Konserten er tidlig på kvelden, så det skal være mulig å komme med mindre barn, og kunne komme seg ut på andre ting etterpå. Jeg tror det blir en god dag, sier Kjersti Sandsmark.

LES OGSÅ: Far: – Jeg kan ikke late som jeg ikke er sint på Gud

Les mer om mer disse temaene:

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal jobber i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur