ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Årets beste serier 2016

Flere av 2016s beste serier er inspirert av virkelige ­hendelser – eller de kunne kanskje ha vært det. I år er det serien med den smaleste målgruppa som har truffet bredest av alle.

ANNONSE
ANNONSE
Kultur

1. Skam, sesong 2 og 3

Tilgjengelig på NRK nett-TV

2016 var uten tvil ungdomsserien Skam sitt år. I en uke i mai virket det som hele Norge holdt pusten mens vi ventet på at William skulle svare Noora. Og etter at både danskene og svenskene hadde kastet seg på bølgen av begeistring, og ­serien hadde vunnet fem gullruter og en språkpris, ble Skam på toppen av det hele solgt til USA. Som om ikke det var nok, har Skam fått jenter til å oftere anmelde seksuelle overgrep, hjulpet homofile unge til å stå fram, engasjert seerne i heftige diskusjoner om religiøse symboler og bibelreferanser i sosiale medier og fått oss til å snakke åpent om psykisk sykdom. Men ikke la det være tvil: Skam er først og fremst en ­suksess fordi det er en virkelighetsnær og vellaget dramaserie som tar unge menneskers hverdag på alvor. Og da vi ikke trodde vi kunne få nok av det turbulente forholdet mellom vesle­voksne Noora og badboy William i våres, forelsket sjenerte Isak seg i sjarmøren Even i høst. Det var nesten så hjertene våre ikke tålte påkjenningen.­

LES OGSÅ: Skam har fått ros for å framstille unges liv på en troverdig og virkelighetsnær måte. Er det i møte med tenåringenes tro det kræsjer?

 

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer