Musikk

Blandet fornøyelse

Når Coldplay vil være både et albumbasert rockeband og et popband øverst på hit-listene, blir det litt halvveis begge veier.

Mens fjorårets album, Ghost Stories, var preget av Chris Martins brudd med Gwyneth Paltrow, er det på årets nye Coldplay-plate tid for å drømme nye drømmer, slå ut håret, og kaste seg ut i dansen.

Head Full Of Dreams er like full av sprudlende energi som forgjengeren var av resignert oppgitthet.

«There are miracles at work», synger en oppstemt Martin allerede på åpningslåten.

LES MER: Stargate vant Grammy

Vanskelig øvelse

Med seg på festen og den personlige oppturen har han Beyoncé, Noel Gallagher og den norske produsentduoen Stargate.

At avslutningslåten heter «Up & Up», er ikke overraskende. At eksen Paltrow dukker opp som gjestevokalist på «Everglow», og Martin i samme låt beskriver henne som «en diamant, en løve og en ørn», hadde derimot ikke mange sett komme.

Selv om vi unner Coldplay-lederen en ny glede i livet, er resultatet på den nye plata blitt en blandet fornøyelse.

LES MER: Arenarock handler om fellesskap

Det positive er at Coldplay er tilbake med flere fengende låter som garantert vil få fullsatte arenaer til å synge med og lyse med mobilene.

Formelen med en ikke uvesentlig mengde klassisk U2 i bånn, som alltid har vært en referanse for Coldplay, er her ispedd en litt mindre dose Arcade Fire og elektronisk musikk, pluss altså dansbare poprytmer signert norske Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen.

Stargateduoen, som har hatt fire nummer 1 på Billboard Hot 100, prøver heller ikke her å legge skjul på sin begeistring for Michael Jackson.

Hit-gryte

Resultatet blir en ikke helt salig blanding av eldre fanfarerock og dansbar pop-­musikk, mikset sammen i Stargates hit-gryte.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Martins ønske om at bandet hans skal være både et albumband med rockekredibilitet, og et popband som vil erobre hit-listene og dansegulvene, er en vanskelig øvelse. Og han lykkes bare delvis.

Ghost Stories ville han for lite, nå vil han litt for mye.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Musikk